Isparta Belediye Başkanı Şükrü  Başdeğirmen, üniversiteye fakülte binası yapımı önerisinin merhum  Gazeteci Soner Toros için geldiğini belirterek, “Buranın yapılmasını merhum Gazeteci Soner Toros istemişti. Ş u an aramızda maalesef yok.  Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun. Ben de dedim ki; bizim belediyemizin öyle bir vazifesi yok. Oraya bir kaynak aktaramayız. Daha önce Isparta’ya kazandırdığımız okul gibi imece usulü ile yapalım bu işi diyerek kıvılcımı orada yaktık. İlk kıvılcımı vatandaşlarımızla yaktık. Burada belediyenin hiçbir ödemesi yok, devletimizden de aldığımız hiçbir şey yok. Siz vatandaşlarımızla yapıyoruz. Gittiğimiz hiçbir yerden boş dönmedik. Bizim insanımız paranın nereye gideceğini bilirse, kesinlikle reddetmiyor. Bu hizmetlere para vermek zenginlik işi değil. Parası olan değil gönlü zengin olan yapıyor” dedi.Temel atma töreninde konuşma yapan Isubü Rektörü Prof.Dr İbrahim Diler ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;Sayın Valim, Sayın Vekilim, Sayın Belediye Başkanım, değerli misafirler, çok kıymetli hocalarım, sevgili öğrencilerimiz basınımızın güzide mensupları;

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi eğitim binasının temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz / şeref verdiniz.

Kuruluşundan bu yana; 7 fakülte, 1 lisansüstü eğitim enstitüsü 1 yüksekokul ve 18 Meslek Yüksekokulu, 24.000 öğrenci, 700 akademisyen, 550 idari personel ile Isparta, bölgemiz ve ülkemiz ve gönül coğrafyamıza yüksek öğretim adına hizmet etmekteyiz.

3 yıl önce kurulan ve kuruluşundan bugüne kadar akademik ve idari yönetim kadrolarımızın oluşumundan sonra üniversitemizin nerede konuşlanacağı üzerine tüm kesimlerle yoğun temas halinde olduk. Son olarak geçtiğimiz Ekim ayında kampüs belirleme komisyon raporunun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylaması ile hayata geçmiş bulunmaktadır. Buna göre üniversitemizin merkez yerleşkeleri rektörlük yerleşkemiz, merkezi kampüsteki Ziraat ve Orman Fakülteleri eğitim ve uygulama alanları ile şu an temel atmak üzere biraraya geldiğimiz bu alan ve yanıbaşımızdaki eski devlet hastanesi alanından oluşmaktadır. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde başından beri yoğun emek veren başta TBMM Bşk. Vekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, Isparta Vekillerimiz Sayın Recep Özel’e, Sayın M.Uğur Gökgöz’e, Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımız ve tüm emeği geçenlere üniversitem adına kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Birazdan Isparta Meslek Yüksek Okulu olarak planladığımız ve yaklaşık 4500 - 5000 öğrencimizin okuyacağı eğitim binamızın temelini sizlerle birlikte atacağız. Sözkonusu eğitim binamız Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen’in gayretleri kurulan ve başkanlığını yaptığı “Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği” önderliğinde hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılacaktır.

Eğitim binamız 1000 m2 alan üzerine kurulu, 5000 m2 kapalı alan, 6 katlı, 20 derslik, 5 laboratuvar, 3 atölye, 30 akademik-idari personel odası olarak inşa edilecektir. Sözkonusu eğitim binasının yaklaşık 1.5 yılda tamamlanması planlanmaktadır.

3 yıldan beri altyapısını oluşturduğumuz icraatlarımz, bu tesis ile birlikte artık görünür hale gelmektedir. Aynı şekilde yakınımızdaki eski Devlet hastanesi bölgesinde 14.000 m2 lik merkezi derslik binamızda şu an ihale aşamasında olup, 1,5-2 ay içinde oranında sizlerle birlikte inş. temelini atıp inşaat faaliyetlerine başlanmış olacaktır. Üniversitemiz, bu önemli yatırım ve yatırımlarla eğitime daha iyi hizmet verir hale ulaşacaktır.

Şehir-üniversite buluşmasına örnek olacak şekliyle halkımızın eğitime vermekte olduğu desteklerinin ete-kemiğe bürünmesinin somut göstergesi olan bu yatırımın planlanması ve gerçekleştirilmesi aşamasında üniversitemize destek olan başta Isparta Belediye Başkanı ve aynı zamanda dernek başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen olmak üzere katkı veren değerli hayırsever vatandaşlarımız, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarımıza, inşaatın yapımında çalışacak olan tüm mühendis, teknik eleman ve işçi kardeşlerimize en derin şükranlarımı iletiyorum. İmece usulüne göre gerçekleştireceğimiz bu eğitim binasının şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olması dileğiyle, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Tural, Türkiye Emekliler Derneği Şubesini ziyaret etti Tural, Türkiye Emekliler Derneği Şubesini ziyaret etti