Rektör Diler,  binada yaptığı incelemeler sonrası yapılacak tadilatlar ile ilgili çalışma başlattı. 
ISUBÜ Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER yaptığı açıklamada; ‘Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak Eğirdir’de 3 birimimiz var bunlar  Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Turizm Fakültesi ve Eğirdir Meslek Yüksek Okulu. Totelde baktığımızda hem SDÜ’nün hem de bizim  2.500 civarında öğrenci potansiyelimiz var. Eğirdir’de en büyük ve tek sorunumuz Kredi Yurtlar Kurumuna ait olan öğrenci yurdumuz ne yazık ki kapasitemizin altında. Yani 2.500 öğrenciye karşılık Eğirdir’de en azından Eğirdir’de 1.500 kontenjanlı yurdun en kısa zamanda yapılması lazım. Yine bu kapsamda Eğirdir geneline şöyle bir baktığımız zaman Endüstri Meslek Lisesi binamızın üniversitemize tahsisinden biz hakikaten mutlu olduk. Bu konuda emeği geçen tüm Milli Eğitim camiamıza, sayın Milletvekillerimize ve diğer yerel idarecilerimize üniversite rektörü sıfatıyla en kalbi teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Biz bu okulumuzu Eylül ayına kadar en güzel şekilde donatıp öğrenci arkadaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz.

Bu anlamda turizm fakültemiz şu anda 2 bölümde aktif halde, kalan 2 bölüm yani gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerini de en kısa zamanda hizmete açmak istiyoruz ama bu konuda halkımızın desteği son derece önemli. Tabiî ki bu okullar hepimizin, milletimizin, halkımızın. Halkımız milletimiz okullarımıza ne kadar çok sahip çıkarlarsa o kadar çok Eğirdir’in gelişimine bir anlamda o kadar katkı vermiş olurlar. Bizlerde bu katkıyı hasetsen bekliyoruz. Eğirdir’imize hayırlı uğurlu olsun. Artık YÖK öğrenci sayısının çok olmasından ziyade kaliteye önem veriyor. Geçtiğimiz yıllarda sınavsız öğrenci alındığı için yoğun bir öğrenci patlaması oluyordu. Ama artık şimdi açık konuşalım Eğirdir halkımız öğrenci patlamasını beklemesin.   Stabil, sürdürülebilir, sağlıklı bir şekilde, yurtları, kantinleri, sosyal imkanları ile her ilçenin yüzde onu civarında öğrenci sürdürebilir olarak yeterlidir, çok öğrenci demek her şey değildir. Yani diyelim ki Eğirdir’in nüfusu 18 bin ise yüzde on-onbeş 2000 - 2.500 bandı sürdürülebilir olması hasebiyle yeterlidir. Mevcut öğrencilerimize biz yeterince acaba ev sahipliği yapabiliyor muyuz? Onlara gerekli altyapı, sosyal tesis tüm imkanlarını, hem belediye olarak, hem üniversite olarak, hem esnaf olarak acaba sağlayabiliyor muyuz?

Bunlar bu anlamda son derece önemli. Eğirdir’e  gelen bir  öğrencimiz  Isparta’da hangi imkanları varsa, burada da o imkanları istemekte haklıdır. İlçedeki sayın vatandaşlarımızın da bu hassasiyetle ne kadar yatırım yaparlarsa Eğirdir’in de hem kalitesi hem de üniversite şehri olması yolunda bir adım daha atmış olacaktır.’ dedi. 
Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; ‘Endüstri Meslek Lisesi Binasını Üniversiteye devri aşamasında emekleri bulunan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. İnşallah ilçemize gelecek yeni öğrencilerimiz memnun kalacaklardır, bizler onların mutluluğu için yerel yönetim olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, Eğirdir’imize hayırlı uğurlu olsun.’ İfadelerini kullandı.