YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre bu yıl 5 bin 500 öğrenci Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde eğitim görecek. İlk tercihlerde yüzde 70 doluluk oranına ulaştıklarını belirten ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “2. ve 3. Tercihlerini yapacak olan öğrenci arkadaşlarımızı da ISUBÜ ailesine bekliyoruz” dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavının yerleştirme sonuçları açıklandı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin hem fakülte hem de meslek yüksekokul programları, yüzde 70 doluluk oranına ulaştı.

İlk tercihlerle birlikte 5 bin 500 öğrencinin ISUBÜ’yü kazandığını belirten Prof. Dr. Diler, “2. ve 3. Tercihlerde de üniversite adayı arkadaşlarımızı ISUBÜ ailesine bekliyoruz” dedi.

Hafta başında YKS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı pek çok öğrenci arkadaşımız 1.5 milyona yakın sınava giren öğrenci arkadaşımız kendi istedikleri tercihleri kazanmış vaziyetteler kazanamayanlarda vardır elbette ama ikinci ve üçüncü yerleştirmeler olacağı için kendilerinin asla üzülmemelerini bir sonraki tercihlerde inşallah kazanmalarını gönülden istiyoruz arzuluyoruz. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin tercih oranlarına baktığımız zaman bünyemizde yaklaşık 6 fakülte 18 Meslek Yüksek Okul okulu ve 110’a yakın farklı programlı Isparta Akdeniz ve ülkemize hizmet etmekteyiz. 2021-2022 Eğitim öğretim yılında 7 bin 135 kontenjanımız vardı bunun yüzde 70’i gerek fakültelerde gerekse Meslek Yüksek Okullarında doluluk oranı şuan ilk defa ilk tercih itibariyle yakalamış durumdayız. 5 bin 500 öğrencimiz ÖSYM tarafından üniversitemizin herhangi bir bölümüne yerleştirilmiş durumda tekrar üniversitemizi tercih eden ve İSUBÜ ailesine katılan sevgili öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum ikinci ve üçüncü tercihlerde de üniversitemizi öğrenci arkadaşlarımızın gönül rahatlığıyla tercih edebileceklerini bildirmek isityorum.