Pirimehmet mahallesi 1639 sokakta meydana gelen çatı yangınında ekipler zorluklarla mücadele etti. Dondurucu havada başlayan yangına sıkılan sular yere düştüğünde bir süre sonra dondu. İtfaiye araçlarındaki ve çalışanların üzerindeki su birikintileri daha saçaklar oluşturdu.

    -3 derecede yangına giden itfaiyenin sıktığı su dondu 27.12.2006- Türkiye genelinden sıfırın altına inen hava sıcaklıkları ulaşım ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında zorluklar yaşatıyor. Isparta'da yangın söndürmeye giden itfaiyenin yangından sonra soğukta bekleyen aracının donan pompası ateşle çözülmeye çalışıldı.

   Araçlar ve yerler buzla kaplanırken, yangın sonrası belediye ekipleri sokakta tuzlama çalışması yaptı. Tüm yurtta etkisini gösteren aşırı soğuklar ateşle mücadele eden itfaiyecileri de zorluyor. Meteoroljinin verilerine göre Isparta'da hava sıcaklığı gündüz -3 dereceye düştü. Pirimehmet mahallesi 1639 sokakta meydana gelen çatı yangınında ekipler zorluklarla mücadele etti.

    Dondurucu havada başlayan yangına sıkılan sular yere düştüğünde bir süre sonra dondu. İtfaiye araçlarındaki ve çalışanların üzerindeki su birikintileri daha saçaklar oluşturdu. Yangına sıkılan suların bir süre sonra donmasıyla vatandaşlar sokakta yürürken kayıp düşmemek için yoğun çaba harcadı. İtfaiyenin elektrik kontağından çıktığı sanılan yangını söndürmesinden sonra yapılan soğutma çalışmaları sırasında boşta bekleyen bir aracın su pompası dondu. Suyun tazyikinin azalmasına yol açan donun çözülmesi için hazır bekletilen bir LPG tüpünden yararlanıldı.

     İtfaiye merdivenin sepeti ve suyun döküldüğü yerleri buz saçaklarıyla kaplandı. Su pompası donan aracı LPG ateşiyle çözmeye çalışan bir itfaiye eri, aracın altındaki su ayırıcı pompaya ateş tuttu. Daha sonra hortumlara basınçlı su gönderen mekanizmada ateşle ısıtıldı. Cihazlar normal çalışma düzenine getirildikten sonra LPG tüpünü toplayan itfaiye olay yerinden ayrıldı. Ancak yangına sıkılan suyun etrafta buz tutması nedeniyle sokak trafiğe kapalı tutularak buzlanması beklendi. Belediyeye ait tuzlama aracının gelmesiyle Mimar Sinan Caddesi'ne açılan sokakta tuzlama yapıldı.