İtfaiye teşkilatı’nın kuruluşunun 295. yılında, Isparta Kaymakkapı meydanı’nda resim sergisi ve stant açıldı.

 İtfaiye teşkilatı’nın kuruluşunun 295. yılında, Isparta Kaymakkapı meydanı’nda resim sergisi ve stant açıldı.

25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasını kapsayan İtfaiye Haftası nedeniyle Isparta Belediyesi İtfaiye ekipleri kortej geçidi yaptı. Bu yıl teşkilatın 295 yaşına bastığını anımsatan Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, 18 yıl aradan sonra İtfaiye Haftası’nın kapsamlı şekilde kutlandığını söyledi.

İtfaiye’yi halka daha iyi anlatmak adına Kaymakkapı Meydanı’nda stant ve resim sergisi açtıklarını belirten Göçer, “İtfaiye, sadece yangına müdahale etmekle görevli birim değil. Bunu halka iyi anlatmak istiyoruz. İtfaiyemiz, doğal afetlerde ve trafik kazalarında da kurtarma misyonu üstlenmiş bir birim” dedi.

TATBİKATLAR SÜRÜYOR

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün 50 kişilik ekip, 8 yangın söndürme, 1 aks ve 2 hizmet aracına sahip olduğunu ifade eden Göçer, “Sadece Isparta’da değil, takviye istenmesi halinde çevre illerde de yangın, trafik kazası gibi olaylara müdahale ediyoruz. Okullarda ve resmi kurumlarda yangın söndürme yöntemleri, kurumların yangın ve deprem sırasında nasıl boşaltılacağı, yangından çıkış yolları konularında eğitim çalışmalarımızı ve tatbikatlarımızı aksatmadan yürütüyoruz. Ayrıca yangına müdahale konusunda halkımızı bilinçlendirmek adına broşür dağıtıyoruz” dedi.

Isparta’da sürücülerin genelde itfaiye araçlarına yol verme noktasında duyarlı olduklarını belirten Göçer, “Sürücülerimizden isteğimiz özellikle dar sokaklarda araçlarını çift park yapmamaları. Çünkü yanan kendi evi de olabilir. Olay mahalline en kısa sürede ulaşmak için sürücülerden duyarlı olmalarını istiyoruz. Zaten Ispartalı bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyor.”