Itkm'nin çeşitli borçlarından kaynaklı bir işyeri daha icra aracılığıyla satışa çıktı. Daha önceleride çeşitli dükkanların icra yoluyla satıldığı ITKM'de şimdide birinci bodrum katta bulunan 2 nolu Market olarak tasarlanan işyeri 5.105.079 TL bedelle satışa sunuluyor.

Konuyla ilgili Ulusal bri gazetede yayınlanan ilan şu şekilde;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Isparta İl, Merkez İlçe, 8077 Ada, 334 Parsel, PİRİMEHMET Mahalle/Köy, İNÖNÜ Mevkii, C BLOK 1.BODRUM KAT 2 NOLU Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmaz betonarme karkas yapı tarzında inşa edilmiştir.Çatışı betonarme olup, eğimli şekildedir.Sözkonusu işyeri (market) bodrum katta olup parselin Cumhuriyet Caddesine düşen tarafta bulunmaktadır.İşyerine yangın merdiveni ve sığınağa giden merdivenden giriş yapılmıştır.İşyerinin ebatları yaklaşık 24,00 mt derinliğinde, 107 mt uzurluğunda 2,560,00 m2 Yüzölümçülüdür.İşyerine giriş yapılan kapı yagın kapısındanyapılmış olup büyük kapıların işyerinin köşelerine yakın kısımlarında olup otopark yoluna çıkmaktadır.Kilitli olup, doğramaları yapılmamıştır.İşyerinin tabanı tesviye betonlu olup yer kaplamaları yapılmamıştır.Duvarlar ile kolonların etrafı sıvasız olup brüt beton halinde bulunmaktadır.İşyerinin yüksekliği 6-7,5yüksekliğinde olup tavan beton halinde durmaktadır.Tavana yangın su boruları montajı yapılmış bir kısım havalandırma kanalları montajı yapılmış olduğu görülmüştür.Elektirk tesisatı , asma tavan, boya ve badana işleri yapılmamıştır.İşyeri halihazırda müteahhit firmanın inşaat malzelmeleri ile dolu olup depo gibi kullanılmaktadır.İşyerinin yaklaşık %70 oranında tamamlanmış olduğu tespit edilmiştir.İşyerinin karşısında otopark hizmete açılmıştır.Ancak sözkonusu işyerinin bulunduğu c blok ve diğer blokların tamamlanmamış olduğu ticaretin başlamamış olduğu tespit edilmiştir.Yaklaşık 7-8 sene boş durumdadır.Binaların tamamında ortalama %15 imalat eksikliği bulunmaktadır.Dava konusu taşınmaz imar planı içedrisindedir.Ada parseldir.Doğu cephesinde Cumhuriyet Caddesi , Güney Cephesinde 1601 sokak , batı cephesinde 110 cadde , kuzey cephesinde ise 113 cadde bulunmaktadır.Taşınmaz elektrik , su kanalizasyon gibi Belediye alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır.Şehir merkezindedir.Ticaretin yoğun olduğu bir bölgededir.Çevresinde aynı yapı tarzında yapılaşmalar vardır.Cami, okullar , resmi kurumlarile semt pazarına yakındır.Arsanın tüm özellikleri dikkate alındığında m2 birim fiyatı 1600,00 TL/M2 olarak hesaplanmıştır.İşyerinin toplam değeri 1.809.090,66 TL ,Arsanın değeri ise 3.295.988,37 TL olup, toplamda taşınmazın değeri 5.105.079,03 TL olarak belirlenmiştir.

Adresi : Pirimehmet Mahallesi İnönü Isparta Ticaret Kültür Merkezi C Bolk Bodrum Kat , No:2 Merkez/IspartaMerkez / ISPARTA

Yüzölçümü : 50.994,82 m2

Arsa Payı : 2060/50995

İmar Durumu : Dosyasındaki gibidir

Kıymeti : 5.105.079,03 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler : Kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 13/09/2018 günü 14:30 - 14:35 arası

2. Satış Günü : 09/10/2018 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : KUTLUBEY MAHALLESİ 6 MART ATATÜRK CADDESİ ÖĞRETMENEVİ KARŞISI --ESKİ ADLİYE BİNASI ZEMİN KAT ADLİYE İHALE SALONU-ISPARTA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/89 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.08/07/2018

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.