Yapımına 1996 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı tarafından başlanan ancak aradan geçen 25 yıldır bitirilemeyen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin (ITKM), artık açılacağı günler konuşuluyor.

İŞTE ITKM’NİN 25 YILLIK SERÜVENİ
GÜNAYDIN, AYBATILI’NIN YAPTIĞI İNŞAATI YIKIP,
2004 SEÇİMLERİ ÖNCESİ YENİ ITKM’NİN TEMELİNİ ATTI

ITKM, 1997 yılında Belediye – Mimarlar Odası işbirliği ile ulusal yarışma açıldı. Birinci gelen projenin uygulamasına Belediyenin imkanlarıyla başlandı. 1999'da Belediye Başkanı seçilen Günaydın, 4,5 yıl telif haklarından doğan hukuki sürecin çözmek için uğraştı, seçime 6 ay kala yine ikinci bir projenin temelini atıp, inşaata başladı. 2004 yerel seçimlerinden çıkıldığında yeni yönetimin masasında 2 ayrı Çarşamba Pazarı Projesi ve inşaatı vardı.

HASAN BALAMAN, GÜNAYDIN’IN YAPTIĞINI
YIKIP YENİDEN İHALEYE ÇIKTI

2004'de Isparta Belediye Başkanı seçilen AK Parti’li Hasan Balaman, 2006 yılında kat karşılığı usulü ile ihaleye çıkarak inşaatın büyük bir hızla ilerleyip bitme aşamasına getirtti.. 51 bin m2'lik alanda yarı açık AVM modeli inşaatı bitmek üzereyken 2009 yılında Balaman seçimi kaybetti.

GÜNAYDIN 2009'DAN 2019 YILINA KADAR İNŞAATI BİTİREMEDİ..

iNŞAAT bitmedi ama, bölgede yaşam bitti, esnaf bitti. Isparta'ya ve bölge esnafına bu 10 yıllık süreçte en büyük zulüm böylelikle yapılmış oldu.

BAŞDEĞİRMEN KARARLI GELDİ

2019 Yılı mart ayında yapılan seçimlerde Göreve Şükrü Başdeğirmen geldi.

Isparta’da TMSF’nin kayyum heyetine randevu bile vermeyen bir belediye yönetiminden sonra ayaklarına kadar giden, güçlü iletişim kanalları kuran bir belediye yönetimi vardı. TMSF Başkanı bile ilk kez bir FETÖcü şirketten kalan bir inşaatı görmek için Isparta’yı geliyordu. TMSF Başkanı, merkez yönetimi, kayyumlar ile yapılan görüşmeler sonucunda 25 yıla varan büyük sorunun biteceği havası estiriliyordu. ITKM Camii kısa sürede tadilattan geçirilip, ibadete açıldı. Isparta Belediyesi’ne ait kültür merkezi bölümünde hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarına geçildi. Isparta, artık 25 yıl aradan sonra Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nin biteceği güne adım adım yaklaşıyor. Isparta için özlem bitiyor. Şehrin 25 yıllık sorunu artık gündemden kalkıyor. Isparta artık, ITKM’yi konuşmayacak.

Itkm artık bitme aşamasında.