Şehrin Göbeğinde Yılan Hikayesine Dönen Ticaret Kültür Merkezinde Hayaller Gerçeğe Dönüştü.Tarihi açılışda ıtkm'nin yapım hikayesini anlatan Başkan Başdeğirmen şu ifadelere yer verdi;


Biz yönetime geldiğimizde burayı bitireceğimizi söyledik. Bugün geldiğimiz noktada da açılışını yapıyoruz. 24 yılımız malesef heba oldu. 24 yıl boyunca basındaki arkadaşlarımızla ITKM'yi konuştuk.
Şuanda ilk etabı dediğimiz Belediyemize ait Kültür Merkezi açılışındayız. Birçok ilde olmayan güzelliklerle dolu. Diğer AVM bölümü de bitmiş durumda. Bizler görev aldıktan sonra buranın bitirilmesi için çaba sarf ettik. O kadar çok davalık konular vardı ki, bu davaları bitirmeden inşaata başlamamız mümkün değildi. Biz mahkemelerde hep anlaştık.
Buranın bodrumundan başladık çalışmalara. Buranın bodrumundan 700 ton su çıkardık. Bodrumu su İle dolmuş. 1700 kamyon hafriyat atıldı. Alttan bacayı koymuşlar, üste çıkarmamışlar. 2023 yılından sonra İsparta'nın en az 50 yılına hizmet edecek kaliteyi uyguladılar burada. Burada çok emek kaybı oldu. Çevre esnafı çok maddi değer kaybetti. Milli servetimize çok zarar verdi. Böyle olmaması gerekirdi ancak malesef oldu.
Camiye 1.5 milyon TL harcadık. Bugün camimiz faaliyette. Burası faaliyette sıra geldi AVM'nin firmalarla dolmasına." Diye konuştu.
İŞTE ITKM'NİN 1999 YILINDAKİ VE 2019 YILINDAKİ HALLERİ