Belediye Meclisi, Yusuf Ziya Günaydın döneminde ITKM için kayyum heyetine açılan davada ipotek karşılığı bankada bekletilen 4,5 milyon liranın serbest bırakılmasına karşılık İskender Mahallesindeki Aysan Düğün Salonunu gösterdi.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Belediye Meclisinin geçtiğimiz Pazartesi günü Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığında gerçekleştirilen 2019 – 2024 Dönemi ilk toplantısında Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) ile ilgili çok önemli bir karar alındı.

ITKM İLE İLGİLİ KONU
GÜNDEME ALINARAK GÖRÜŞÜLDÜ
Bu doğrultuda; gündemin 19. Maddesinde yer alan; Isparta 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2015/214E ile Isparta 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/590E. Ve 2016/384E sayılı dosyalarında açılan davalarda; Isparta ili merkez İskender Mahallesi, 413 ada 153 parselde bulunan 4 bin 975,67 metrekarelik taşınmazın tapudan T.C. Ziraat Bankası Isparta Şubesi veya Vakıfılar Bankası Isparta Şubesi lehine ipotek konularak, belirtilen nakdi bloke karşılığı teminat mektuplarının gayrimenkul ipoteği karşılığı teminat mektubuna dönüştürülmesinin görüşülmesi konusu ele alındı.

KOMİSYON RAPORUNU
HAZIRLAYIP MECLİSE SUNDU
Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen söz konusu gündem maddesini okuduktan sonra Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti. Kanun gereği dönemin ilk toplantısı olması nedeniyle Komisyonun çalışmasını aynı gün meclise sunmak zorunda olduğundan dolayı meclis toplantısına 10 dakika ara verildi ve bu arada ilgili komisyon raporunu hazırlayıp aranın ardından meclise sundu. Söz konusu raporda, Isparta ili merkez İskender Mahallesi, 413 ada 153 parselde bulunan 4 bin 975,67 metrekarelik taşınmazın tapudan T.C. Ziraat Bankası Isparta Şubesi veya Vakıfılar Bankası Isparta Şubesi lehine ipotek konularak, belirtilen nakdi bloke karşılığı teminat mektuplarının gayrimenkul ipoteği karşılığı teminat mektubuna dönüştürülmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

BAŞDEĞİRMEN; “MASRAFLI TEMİNATI
MASRAFSIZ HALE GETİRECEĞİZ”
Mecliste söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen; “Bilindiği gibi, önceki dönemde ITKM ile ilgili açılan davalardan dolayı bankalara 4,5 milyon TL teminat yatırılmış. Tabi bunların ciddi bir masrafı oluyor ve bu teminat mektuplarından dolayı yaşanan masrafı belediye olarak gayrimenkul ipoteği karşılığı teminat mektubuna dönüştürmek istiyoruz. Çünkü, bankalar bu paranın serbest bırakılması için bizden ipotek istiyor. Böylece, bankalardaki 4,5 milyon TL’nin serbest bırakılmasını ve belediye olarak o parayı yatırımlarda kullanmamızın önü açılmış olacak. Aysan Düğün Salonunun olduğu yeri bu konuda teminat olarak göstereceğiz.

“ITKM’Yİ ÇÖZÜME
KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Tüm şehrimizin malumu olduğu üzere şehrimiz için yılan hikayesine dönen bu ITKM sorununu artık tamamen çözüme kavuşturmak istiyoruz. Hali hazırda masraflı olan teminat sürecini masrafsız hale getirmek istiyoruz” dedi.