Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatından çekilen fotoğraflar, demir, beton ve diğer malzemelerin çürümeye yüz tuttuğunu gösteriyor.

Temeli 2006 yılında atılan, normal şartlarda Mart - 2009'da tamamlanması gereken Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatında yaşanan gecikme çok değil, 6 yıl oldu. Kadıahmetoğulları AŞ.'nin yükleniciliğini yaptığı ITKM'nin tamamlanması bu gidişle 6 yılı daha bulacak gibi gözüküyor. Zira ITKM'de daha yapılacak çok iş var. Yüklenici firmanın uzun süredir inşaatına devam etmediği 50 bin m2'lik inşaat alanında konuşulmayan bir tehlike daha var. Bu zamana kadar trilyonlarca lira harcanarak yapılan inşaat neredeyse çürümek üzere. Kapılan kilitli tutulan ve hiç kimsenin içeriye alınmadığı Ticaret ve Kültür Merkezi'ndeki durumun içler acısı olduğunu gösteren fotoğraflar Akdeniz'e ulaştı. İçeriden çekilen fotoğraflarda trilyonlarca para değerindeki malzemelerin çüremeye terk edilmiş durumda olduğu görülüyor. Özellikle beton sarkan inşaat demirlerinin artık korezyon Demir kanseri olarak bilinen korezyonun başlaması ve diğer demirlere yayılması durumunda betonlann demirsiz kalma  riski ortaya çıkıyor. Yine betonlarda da yağmur, kar ve benzeri coğrafi koşullar nedeniyle aşınmaların başladığı ve betonun toz olma riski ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Müteahhit 4.kez zeyilname istiyor

ITKM'de inşaatın devam etmemesinin nedeni müteahhidin yeni talebi. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi ihalesi Balaman döneminde 2006 yılında ihale edildikten sonra 2009'a kadar 2 kez, Günaydın döneminde de 1 kez proje tadilatından (zeyilname) geçirildi. Nedeni ise, müteahhit firmanın ITKM projesine aykırı bir şekilde imalat yapması. Bu aksaklığından vazgeçmeyen Kadıahmetoğulları A.Ş. yeni bir zeyilname talebiyle Isparta Belediyesi yönetiminin kapısını çaldı. Müteahhit firma, inşaatta projeye aykırı olarak yaptığı imalatları projeye uygun hale getirmek için Belediye yönetiminden proje tadilatı istiyor. Belediye bu talebi kabul ederse ITKM'de 4 .kez proje tadilatı (zeyilname) düzenlenmiş olacak. Isparta Belediye yönetiminin de müteahhidin zeyilname talebine karşılık taleplerde bulunduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Günaydın'ın daha önce müteahhitten alınan 43 dükkanın AVM'nin canlı olacağı yerlerde verilmesini istediği, müteahhit firmanın da bu talebe karşılık belediye dükkanlarını dışa bakan taraflarda vermek istediği belirtildi. Belediye ve müteahhit arasında bu pazarlık tamamlandıktan sonra 4.zeyilnamenin imzalanacağı ve inşaata kaldığı yerden devam edileceği edinilen bilgiler arasında.

Akdeniz