3 Ekim 2005'de ITKM ihalesini kat karşılığı usulü ile alan Kadıahmetoğulları'nin teklifi sadece bir resimden ibaretti. O projenin uygulanamayağı, proje tadilatları gerektiği aslında o tarihte biliniyordu, bu tespit 2016 yılında İçişleri Bakanlığı müfettişince de yapıldı.
    
Isparta Belediye Yönetimi, 1 yıl önceden meclis tarafından Encümene verilen yetki doğrultusunda Halk Pazarı'nda yeni ismiyle Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'nde kat karşılığı ihale sürecini başlatmıştı. 30 Eylül 2005 tarihinde Belediye Kültür Sarayı'nda 400'e yakın polisin güvenlik çemberinde başlatılan ihale sürecinde 2 firma teklif vermiş ve değerlendirme süreci başlamıştı. Belediye yönetimi idari açıdan bu süreci devam ettirirken diğer taraftan siyasi kavga devam ediyordu. AK Partili 11 üyenin 1 yıl önceki yetkinin ipta edilerek mülkiyet devri öncesinde hazırlanan şartnamenin meclis onayından geçirilmesini öngören teklifi MHP'lilerin de desteğiyle gündeme alınmıştı.

Meclis, 3 Ekim 2005 tarihinde bu önergeyi görüşmek üzere toplanmış, MHP Grup Sözcüsü Uğur Bestelci, konuşmasında 'meclis kararı olmadan mülkiyet devri yapılamaz' uyarısını bir kez daha gündeme getirmişti. AK Parti içerisinde krize neden olan ITKM ihalesi konusunda mecliste ikinci bir şok yaşanıyordu. MHP'li üyelerin ITKM ihalesi ile ilgili meclise bilgi verilmesini talep eden önerge AK Partili 10 muhalif üyenin de desteğiyle kabul olmuştu. Bu AK Parti yönetimindeki belediye için ITKM konusunda ikinci şoktu.

Akdeniz, bu meclis toplantısından sonraki sayısında 'AK Parti Grubu 2'ye bölündü muhalefet iktidar gibi...' başlığıyla parti içinde yaşanan krizi özetlemişti. Ama işler istendiği gibi gitmedi. Merhum Belediye Başkanı Hasan Balaman, mecliste yaşanan bu gelişmeleri bir taraftan izliyor diğer taraftan da bildiğini okuyordu. 30 Eylül'de başlayan ITKM kat karşılığı ihale süreci 5 Ekim 2005 tarihinde sonuçlandırılmıştı. Gazeteler bu gelişmeyi 'Dev projeye jet onay' başlığıyla kamuoyuna duyurdu. Belediye Encümeni, 40 milyon TL yatırım öngörülen projeyi Kadahmetoğulları Isparta ortaklığına vermişti.

O zaman fotoğraf karesinde Isparta ortaklığını temsilen Esat Bolat yer alıyordu. Kadıahmetoğulları, ITKM ihalesini sonradan ortaya çıkacak bir acı gerçekle kazanmıştı. Ortada proje yoktu. Sadece şekil itibariyle bir avan proje vardı.

Belediye arşivlerinde de böyle bir projenin olmadığı müfettiş incelemelerinde de yıllar sonra ortaya çıkacaktı. Halbuki Belediye kayıtlarına göre; sözde proje İmar Müdürlüğü evrak-zimmet defterinde alındı diye geçiyordu. 6341 sayılı evrak no ile 20 Nisan 2006 tarihinde Kadıahmetoğulları'nın ITKM projesi İmar Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. Ama bu evraka halen ulaşılmış değil.

ITKM ihalesi ve sözleşmesi sırasında elde olan tek proje resmi gazetelere yansıyan kuleli proje. O projenin de göstermelik olduğu 2016 yılında inceleme yapmaya gelen İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi'nin raporunda tescil edilmişti. Aslında yüklenici ihaleye teklif verdiği projesinin uygulamasının mümkün olmadığını o da biliyordu ve proje tadilatları ile bu işi yürütecekti. Öyle de yaptı. 3 kez proje tadilatı yapıldı. İlk proje ile uygulanan proje arasında fotoğrafta da görüldüğü gibi dağlar kadar fark var. İçişleri Bakanlığı müfettişinin ITKM inceleme sonucunda ortaya koyduğu bu tespitler; ihalenin en başında yanlış bir şekilde yapıldığı gerçeğini ortaya koyuyor:

".................İşin başında uygulanmayacak olan projeyle ihaleye giren ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre tacir sayılan mütaahhit Kadıahmetoğulları A.Ş, yaptığı iş sebebiyle ihalede yaptığı avan projenin, sözleşmeden sonra uygulanmasının mümkün olmadığını, işin yapılması için proje tadilatlarının yapılmasının zorunlu olduğunu, dolayısıyla sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılması gerektiğini işin başında öngörebildiğinin kabulü gerekir. İşini bilen tacirden de beklenen budur. Türk Ticaret Kanunu, tacirin işini bildiğini kabul eder.

İhale süreci bütünüyle değerlendirildiğinde müteahhitçe işin proje tadilatları ile yürütülmesinin amaçlandığı düşünülmektedir. Ancak TTK hükümlerine göre basiretli bir tacirin bu şekilde hareket etmesi gerekir."

Belediye tarafından onaylanan ihale sonucunda İdare ile Kadıahmetoğulları arasındaki paylaşım şu şekilde gerçekleşmişti:

Otopark: 34 bin 500 m2 (Belediyeye kalacak)

- Market: 3 bin 170 l2 (Belediyeye kalacak)
- Market otoparkı: 1800 m2 (Belediyeye kalacak)
- Sinemalar ve fuaye alanları: 3 bin 478 m2( Belediyeye kalacak)
- Sergi salonu, Kültür Sarayı, cami, düğün salonu, otobüs durakları, aktivite birimleri (tamamı belediyeye kalacak)
- Ticari alanlar, yükselen bloklar (tamamı mütehhide kalacak)