Özelleştirme ile hem belediye hem Isparta kazanacak Belediye Başkanı Hasan Balaman özelleştirilmesi gündemde olan ISBAŞ hakkında ITSO Meclisi"ne brifing verdi.

     İmkanım olsa makam koltuğumu bile özelleştiririm diyerek özelleştirmeden yana olduğunu her fırsatta dile getiren Belediye Başkanı Hasan Balaman Belediye şirketlerinden ISBAŞ ve Istem"i de özelleştirmek için kolları sıvadı. Oldukça değerli olan Pomza madenlerinin işletme ruhsatına sahip olan ve halen Batıkent"te bimsblok üreten ISBAŞ"ın ITSO tarafından oluşturulacak konsorsiyum tarafından değerlendirilmesini isteyen Başkan Hasan Balaman Salı akşamı ITSO Meclis toplantısına katıldı.

     Meclis üyelerine ISBAŞ hakkında bilgi veren Başkan Balaman, yüzlerce yıllık rezervi bulunan pomza madeninin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini bununda özelleştirme yapılarak gerçekleşeceğini savundu. ITSO Meclis üyesi Mahir Göker başkanlığında Salı günü saat 18.00"de ITSO Meclis salonunda toplanan işadamları ile bir saat görüşen Balaman kamu sektörünün küçülerek büyümesi gerektiğine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özelleştirme yanlısı biri olduğumu her zaman söylüyorum.

     Hepinizin de bildiği gibi Belediye şirketlerimizden ISBAŞ"a ait fabrika şehir içerisinde kalmış durumdadır. Halktan buranın yerinin değiştirilmesi yönünde yoğun bir talep alıyoruz. Belediye olarak fabrikayı taşımamız belki mümkün olabilir ama burada kullanılan teknoloji artık demode olmuş durumda ve modernizasyona gidilmesi şarttır.

   8-10 trilyona mal olacak olan bu projeyi bizim kısa vadede yapmamız mümkün değil. Isparta"nın malı olan ISBAŞ"ın yine Ispartalı işadamlarımız tarafından değerlendirilmesi en büyük dileğimizdir.” HER SÖZÜM ÇARPITILDI Belediye Başkanı Hasan Balaman, ITSO ile ISBAŞ konusunda yaptıkları konuşmaların ve değerlendirme toplantılarının bazı siyasilerce çarpıtılarak kamuoyuna yanlış bilgi aktarıldığını ve Başkan ISBAŞ"ı da satıyor şeklinde yaygara koparıldığını belirtti.

    Balaman şöyle konuştu: “Ben bugüne kadar hiçbir platformda ISBAŞ"ı satacağım demedim. Biz ISBAŞ"ın sahip olduğu pomza madeninin işletimini özelleştireceğiz. Yani ISBAŞ"ın burada maden satarak oturduğu yerden para kazanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz. ISBAŞ şirketi ve maden ruhsatları Isparta Belediyesi bünyesinde kalacaktır.

    ITSO burada bir komisyon kurarak konuyu kendi aralarında değerlendirecek.Biz burada yatırımcıları teşvik ederek pomzanın değişik alnlarda da değerlendirilmesini sağlayacak yatırımlar yapılmasının önünün açıyoruz. Şu an ISBAŞ bünyesinde 60 işçi çalışıyorken bu yatırımlar yapıldığı zaman 300-400 Isparta evladı iş sahibi olacaktır. ISBAŞ Isparta"nın parlayan yıldızı haline gelecektir. Bakıyorum benim söylemediğim bir sürü laf ortalıkta dolaşıyor. Konuyu siyaset malzemesi yapmanın bir manası yok.

    Bu tür söylemler her dönemde olmuştur. Bazı kötü niyetli insanlar Isparta Belediyesi"nin başarısını engellemek için bu tür oyunlara yeltenmiştir ama bunlar yolumuzu kesemeyecektir. Lütfen benim ağzımdan duymadığınız hiçbir söze itibar etmeyin.” SIRA DA ISTEM VAR ISBAŞ"ın özelleştirme yapıldıktan sonra daha çok kar edeceğinin altını çizen Başkan Balaman, burayı alacak olan şirket ya da şirketler topluluğunun yeni yatırımlar yaparak işçi de istihdam edeceğini, pomza madeninin kullanım alanının çok geniş olduğuna da dikkat çekti.

     ISBAŞ"ın özelleştirilmesinden sonra sıra da yine Belediye şirketlerinden ISTEM"in olduğunu belirten Başkan Hasan Balaman kamunun ticaretle uğraşmasının yükten başka bir şey getirmediğini savundu. Belediye Başkanı Hasan Balaman konuşmasının ardından ITSO Meclis üyelerinin de sorularını yanıtladı ve sözünü “Ben Isparta sevdalısı biriyim ve ISBAŞ"ın Ispartalı işadamları tarafından değerlendirilmesini canı gönülden istiyorum. Bu konuda sizlerden somut cevap bekliyoruz” şeklinde tamamladı.