Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından meslek gruplarına yönelik düzenlenen toplantılarda işadamları sorunlarını tartışıyor.

     Eğitim, kültür, eğlence, spor, bilgi ve iletişim çalışanlarının yer aldığı ikinci meslek komite üyeleri ITSO Restorant'ta bir araya gelerek, sorunları tartıştı.

     ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen, Isparta'nın küçük bir şehir olmasına rağmen, aynı sektörde çalışanların birbirlerini tanımadığını belirtti. ITSO tarafından yapılan bu toplantıların çalışanların bir araya gelmesini ve sorunların tartışılmasını sağladığını söyleyen Başdeğirmen, toplantılarda ITSO çalışmaları ve oda hizmetleri hakkında da bilgiler verildiğini aktardı.

İki yıl öncesine kadar ''Oda ne iş yapar'' sözünü çok duyduklarını anlatan Başdeğirmen, ''Artık bu sözü işitmiyoruz'' dedi.

     Odanın ''yenilikçi'' anlayışı kapsamında üyelerini sürekli bilgilendirdiğini dile getiren Başdeğirmen, üyelerin oda çalışmalarını yakından takip etmelerini ve toplantılara katılmalarını istedi. Üyelerin fuar davetlerine de katılmalarını isteyen Başdeğirmen, yeni gelişmelerin fuarlar aracılığıyla takip edilebildiğini bildirdi.

     ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz da, 2010 ile 2014 yıllarını kapsayan stratejik plan hazırladıklarını ve bu planda kalite verimliliğini artırmaya yönelik hedefler belirlediklerini söyledi. Toplantıları da stratejik plan dahilinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Korkmaz, stratejik planın Isparta'da iç ve dış ticaret hacminin büyütülmesi, rekabetçi sanayi ortamının oluşturulması yönünde çalışmaları da içerdiğini kaydetti.

     Toplantıda üyelerden Hadi Büyükkaytan, özeleştiride bulunarak, odanın bir çok konuda kendilerini davet ettiğini ancak bunlara icap etmediklerini belirtti. Üyelerin bilgilendirilmesi açısından bu tür toplantıların önemli olduğunu savunan Büyükkaytan, KOSGEB desteklerinden yararlanmak için de bu toplantılara katılacaklarını bildirdi.

     Toplantı üyelerin sorunlarını aktarmalarıyla devam etti. Sorunların bir rapor haline getirileceği belirtildi.