Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin daveti üzerine Moskova’da düzenlenen 20. Altın Sonbahar Tarım Fuarı’na katıldı.

Bakan Pakdemirli Türkiye’den gittiği 30 işadamıyla birlikte Fuara katılarak, Rusya Federasyonu  Başbakan Yardımcısı Alexei Gordeyev ile görüştü. ITSO Meclis Başkanı Şahlan toplantıda Türkiye Rusya ilişkilerinin konuşulduğunu belirterek, işadamları olarak kısa sunumlar yaptıklarını anlattı. 

ITSO Meclis Başkanı Şahlan, toplantıda Bakan Pakdemirli ile birlikte  İşadamlarının ihracatta yaşadıkları sıkıntıları ve Rusya ile ticari ilişkiler de vize muafiyeti konularında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.  Türkiye’den Rusya’ya kültür balığı ihracatının 4-5 firma tarafından yapıldığını anlatan Şahlan, Bakan Pakdemirli’den diğer üretim yapan firmaların da önündeki kısıtlama engelinin kalmasını talep etti. 

Türkiye ve Rusya arasında belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacminde iki ülke arasındaki potansiyeli göstermesi açısından konunun önemine değindiklerini belirten Şahlan, Isparta olarak önümüzdeki günlerde ihracatı artırmak ve iş ilişkilerini geliştirmeyle ilgili Ispartalı işadamlarıyla bir toplantı yapacaklarını dile getirdi.

Tarım Fuarı’nın çok faydalı olduğunu belirten Şahlan, burada ikili iş görüşmeleri yapma imkanı da bulduklarını sözlerine ekledi.