TOBB’un destekleri ile ITSO SDÜ’ye MYO yapacak. Yeni bina için kampüste yol kenarından yer bulundu. Başdeğrimen, SDÜ ile önemli işbirliklerine imza atacaklarını açıkladı.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun ITSO’yu ziyaretinde gündeme gelen TOBB’ün desteği ile üniversiteye bina yapılması talebi karşılığını buldu.
 
Edinilen bilgilere göre ITSO TOBB’un desteği ile kendi isminin verileceği Meslek Yüksek Okulu’nu SDÜ kampüsüne yapacak. Ziyaret sırasında Teknoloji Fakültesi yapılması gündeme gelmişti. ITSO yönetiminin MYO yapılması taraftarı olduğu bu nedenle ITSO MYO’nun yapılacağı öğrenildi.
 
ITSO MYO’nun kampüste anayol kenarına yapılacağı, SDÜ yönetiminin yeri bulduğu ve inşaatın Sabancı Kız Yurdunun yanına yapılacağı belirtildi.
 
TOBB’un yapacağı ITSO MYO ile SDÜ fiziki olarak rahatlama yaşayacak. Kampüsteki MYO’lardan bir tanesi yeni binaya taşınacak. Boşalan yere ise ihtiyaç duyulan bir Fakülte gelecek.
 
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi ile önemli işbirliklerine imza atacaklarını belirterek:”Sayın Rektörümüzün ziyaretinde sektörlerimizin sıkıntılarını, şikayetlerini dile getirdik. Kendisi hemen gerekli talimatları verdi ve esnafımızın, sanayicimizin sorunlarını çözdü. Özellikle kozmetik alanında ciddi endişeler yaşanıyordu. Sektörümüzdeki arkadaşlarımızla, üniversite yetkililerimiz toplantı yaptı ve sorunlar çözüldü. Bununla kalınmadı yeni adımlar atıldı, üniversitenin imkanları sanayicimize açıldı.
 
Rektörümüz bize, üniversite olarak her zaman esnafın, sanayicinin yanında olduklarını, onların sorun yaşayacağı konularda adım atmayacaklarını söyledi ve gereğini yaptı.
 
Biz de şehrimizin gözbebeği olan üniversitemizin gelişmesi ve daha iyi imkanlara sahip olması için üzerimize düşen neyse yapıyoruz. İnşiallah üniversitemize bir meslek yüksek okulu kazandıracağız. 
SDÜ- ITSO işbirliği Isparta’ya çok önemli kazanımlar sağlayacak” şeklinde konuştu.