Geçen yıl 7 Ekim tarihinde yapılması planlanırken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un ülke genelindeki tüm Oda ve Borsa seçimlerini 2018 yılına ertelemesinin ardından ITSO’nun seçim tarihi 7 Nisan 2018 olarak belirlendi.

Özellikle Isparta ekonomik kamuoyunun merakla beklediği ve tüm sanayi kesimini yakından ilgilendiren Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının seçimlerinin yapılacağı tarih belirlendi. 5 binden fazla üyesi bulunan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın organ seçimlerinin tarihi kesinleşti. Buna göre seçimler 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Saat: 09. 00 – 17.00 saatleri arasında Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının bulunduğu İstanbul yolu üzerindeki Ekonomi Kampüsünde yapılacak. Bilindiği gibi, ITSO’nun 11 Mayıs 2013 tarihindeki son yapılan seçimleri odanın Mimar Sinan Caddesindeki yerinin dar olması nedeniyle Işıkkent Mahallesi Gölcük Yolu üzerindeki Merko Düğün Salonu'nda gerçekleştirilmişti.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN ÜYELERİ BİLGİLENDİRDİ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), organ seçimlerini 7 Nisan 2018 Cumartesi günü yapmaya hazırlanıyor. Oda'nın Şubat ayı Meclis Toplantısı'nda üyelere bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye genelindeki Oda ve Borsalarda seçim sürecinin yaklaştığını hatırlattı.

BAŞDEĞİRMEN; “7 NİSAN'DA SEÇİME GİDİYORUZ"

Belirlenen söz konusu tarihte 7’şer kişilik 17 meslek gurubu ve bu meslek gruplarından da 46 kişilik oda meclisine gidecek üçer kişinin belirleneceğini ifade eden Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 7 Nisan 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, tüm ülke genelindeki Oda ve Borsalarımızın seçimleri normal şartlarda geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapılacaktı.

“SEÇİMLERİ KENDİ HİZMET BİNAMIZDA YAPACAĞIZ”

7 Nisan'da yapacağımız seçimle ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu konuda, yeni mekanımız olan Ekonomi Kampüsümüzde seçim alanlarını tespit ediyoruz. Bilindiği gibi, Odamızın son yılların en büyük yatırım olarak İstanbul Caddesi üzerinde yeni ve modern bir hizmet binası olarak Ekonomi Kampüsünü yaptırdık ve hizmete soktuk ve şehrimize kazandırdık. Burası artık çok rahat ve ferah bir ortama sahip.

“ISPARTA İŞ DÜNYASINA YAKIŞIR TİTİZLİKLE"

Seçim sürecinin Isparta iş dünyasına yakışır titizlikle, adil ve dürüstçe, tam bir uyum içerisinde gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Başdeğirmen; “Tüm oda ve borsaların, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereğince Ekim ayında başlayıp Kasımda tamamlanması gereken organ seçimleri, Bakanlar Kurulu kararıyla 2018'in Nisan ayına ertelenmişti. Bizde bu doğrultuda odamızın seçimlerini 7 Nisan’da yapma kararı aldık.

Öte yandan, yaklaşan ITSO seçimlerinde başkan adaylığı için mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen’ın dışında herhangi bir adaylık açıklaması yapan kişi bulunmuyor.