“Berber Derneği Yönetimi istifa etsin!”

Isparta"nın Gönen İlçesinde Musalla Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten, Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Sekreteri ve Gönen"de Özlem Traş salonu işletmeciliğini yapan Mehmet Ali Çobankaya, Isparta Berberler Derneğinde Denetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini belirtti.

 

İstifa gerekçesini Berberler Derneğinin Pazar günleri berber dükkanlarını kapatılması yönünde almış olduğu karara bağlayan Çobankaya, yönetimi istifa etmeye çağırdı. Isparta"nın Asker, öğrenci, memur gibi meslek guruplarından oluştuğunu ve bu kişilerinde sadece hafta sonları traş olma imkanları olduğunu belirten Çobankaya, uygulama ile hem vatandaşların hem de berberlerin mağdur olduğunu belirtti. 35 senelik Berberlik mesleğini bıraktıran bu olay ile ilgili gereken her şeyi yapacağını ifade eden Çobankaya “1972 yılından bu yana Gönen"de berberlik mesleğini yürütüyorum.

 

Aynı zamanda Isparta Berberler Derneği Denetim kurulu üyesi idim. Ancak alınan bazı kararlar nedeni ile istifa ettim. Pazar günleri berberler kapatılıyor. Bir esnaf 5-6 gün para kazanmaz bir gün kazanır. Isparta; öğrenci, asker, memur gibi kesimlerden oluşuyor. Bu kişiler hafta içi traş olmaları oldukça zor. Herkes hafta sonu traş oluyor ki, Berberler Derneğinin almış olduğu karar doğrultusunda Pazar günleri berber dükkanları kapalı tutuluyor. Ayrıca Pazar günleri bazı berber arkadaşlarımız alınan kararı ihlal edip kaçak olarak dükkanlarını açıyor. Ya hiç biri açmasın, ya da isteyen kapatsın.

 

Kaçak çalışan berberlere yönetim göz yumuyor. Gönen"de benle beraber 3 berber dükkanı mevcut. Ancak vatandaşların çoğu bende traş olur. Ben dükkanımı kapatınca halkta mağdur oldu. Benle beraber bu şekilde düşünen onlarca berber esnafımız var. Bu durumdan hem vatandaş hem de berberlerimiz mağdur oldu. Ben dükkanımı kapatınca bana tepkiler dağ gibi büyüdü. Berberler Derneği Yönetimi istifa etmeli. Ya da bu kararı değiştirmeli” dedi.