12 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesi ittifak arayışlarına ilişkin, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi (BBP), Türkiye Partisi (TP)  ve Demokrat Parti (DP) arasında birlikte karar alındı. Partilerin il başkanları, ilk kez alınan bu kararı kamuoyuna duyurdu.

     Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Türkiye Partisi İl Başkanı Abdurrahman Akyüz, BBP İl Başkanı Özcan Battal, ittifak adımına ilişkin dün basın toplantısı düzenledi.

     Toplantıda ilk olarak konuşan Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, merkez sağda ittifak yapma çalışmalarına ivme kazandırmak için TP, BBP, DP ve Saadet Partisi ittifakını hazırladıklarını belirtti.

        ÜLKEMİZ 8 YILDIR KÖTÜ YÖNETİLMEKTEDİR

     İttifakın genel merkeze iletileceğini söyleyen Dede, “12 Haziran 2011 seçimlerinde bu ittifakın gerekli olduğuna inanıyoruz. Çünkü milletimiz iktidara alternatif çıkmasını çok arzu etmekledir. Ülkemiz 8 yıldır kötü yönetilmektedir” dedi.

         MERKEZ SAĞ SEÇMENİ MECLİSTEKİ DİĞER PARTİLERE TEVECCÜH GÖSTERMİYOR

     “Bunun en güzel refah yol dönemindeki Hükümetin özverili çalışmaları sonucunda milletimiz refah içinde yaşamaklaydı” diyen Dede, “Bunun örneği memura %50 Bağkur ve SSK emeklisine %100 zam vererek vatandaşın refahını yükseltmiştir. Merkez sağ seçmeni Meclisteki diğer partilere teveccüh göstermemektedir. Kerhen de olsa Ak Parti’ye oy vermektedir”  şeklinde konuştu.

     İLK ADIM ISPARTADAN ATILDI

     Dede, milletimize alternatif bir oluşum sunarak merkez sağ'ı yeniden iktidar yolunda ilk adımı Isparta’dan attıklarını söyleyerek, “İl başkanları olarak bizler genel merkezlerimize ve diğer illerdeki teşkilatlarımıza bu Basın toplantısıyla mesaj vermekteyiz” dedi.

      BU İTTİFAKI SAĞLAYALIM

      12 Haziran 2011 seçimlerinin memleket için çok önemli olduğunu kaydeden Dede, “İttifak için biraz daha gayret gösterelim ve bu ittifakı sağlayalım. Çünkü memleketimizin ve milletimizin Merkez sağdaki bu ittifaka ihtiyacı vardır. Bu ittifak’tın temelini Iskarta’lı olarak atıyor ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek sözünü noktaladı.

      TABANIN SESİNİ TÜRKİYE’YE DUYARMAK İSTİYORUZ

      Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay ise, tapanın sesini Ankara’ya iletmek için toplantı düzenlediklerini belirtti

     1996 ruhunu yeniden canlandırmak istediklerini belirten Gençay, “ Refah-Yol Hükümeti döneminde Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener Maliye Bakanı idi. BBP ise Hükümet’i desteklemişti. Bugün Meclis’teki partiler Meclis’te kalmak için siyaset yapıyor, alternatif üretmiyorlar. Seçimlerde yüzde 10 barajı zaten bizim girmememiz için konuldu. Şimdi ittifakı sağlayıp barajengelini aşmak istiyoruz” dedi.

      HALK ALTERNATİF İSTİYOR

     Gençay, şahsi menfaatler için değil Isparta ve ülke menfaatleri için bir araya geldiklerini belirterek,  halk alternatif istediğini söyledi.
 

     TAŞIN TEMELİNİ ATTIK

     Türkiye Partisi İl Başkanı Abdurrahman Akyüz ise, “Taşın temeli attık çatıyı kurmak Genel Merkezlere kaldı. Bu ittifakın gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.
 

     BÜYÜK BİRLİKTELİKTEN YANAYIZ

     Son olarak konuşan BBP İl Başkanı Özcan Battal büyük birliktelikten yana olduklarını söyleyerek, “Yaptığımız mitinglerde milletin nabzını tuttuk. Halk, seçim sisteminin bizim aleyhimize olduğunu oyların bizlere verilmesine rağmen başka partilerin o kişileri temsil ettiğini söyledi. Çatı tartışması olmadan şimdi bu birliği sağlamak istiyoruz. Bu seçimde engelleri büyük birliktelikle aşabiliriz” şeklinde konuştu.