Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, İkinci Üniversite’nin kurulmasıyla ilgili açıklama yaptı. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Tarımla Sanayileşen Isparta vizyonuna hizmet edeceğini belirten Adar, şu açıklamayı yaptı:

YENİ BİR ÇIĞIR AÇACAKTIR

Ispartamız için özlemle ve büyük bir umut ile beklediğimiz İkinci Üniversite Projesi, TBMM Eğitim Komisyonu’nda kabul edilerek onaylanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevkedilmiştir. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’in gayretleri ve girişimleri ile Isparta’ya kazandırdığı Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, ilimiz yükseköğrenim hayatında yeni bir çığır açacaktır. Türkiye’de Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adı altında yeni bir sisteme geçilmesi özellikle okuyanların istihdamına yönelik eğitim modeli geliştirilmesi biz iş dünyası temsilcilerini memnun etmektedir.

TARIM-SANAYİ-HİZMET SEKTÖRÜ
ESASLI OLMASI MEMNUNİYET VERİCİ

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Isparta Ticaret Borsası’nın da vizyon olarak belirlediği ‘Tarımla Sanayileşen Isparta’ hedefi doğrultusunda eğitim-öğretim verecek olması ayrı bir önem arzetmektedir. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Tarım Bilimi ve Teknolojileri Fakültesi temelinden hareketle tarım-sanayi ve hizmet sektörlerine yönelik insan gücü yetiştirilmesi hedefiyle açılması Ispartamız için büyük bir şanstır. Çünkü Isparta tarım kentidir. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Tarımla Sanayileşen Isparta’nın dinamosu olacaktır.  Bu alandaki gelişmenin motoru olacaktır.

ADAR’DAN TEŞEKKÜR

Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Isparta’ya kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’a, Bakanlar Kurulu üyelerimize, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, komisyon üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”