Sergi ile ilgili olarak verilen bilgi şöyle:

"Dünyada ve ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biri olan Turizm konusunda toplumun turizm bilincini geliştirmek için turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında "Turizm Haftası kutlanmaktadır.

Isparta turizmi gerçekleştirilen çalışmalar, ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek artırmakta Isparta coğrafyası üzerinde sahip olduğu tarihi. Kültürel ve doğal zenginlikleri ile her yıl daha fazla ziyaretçi ağırlamaktadır.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde SDÜ Kazı Öğrenciler-ince çekilen 40 adet fotoğraftan oluşan ve SDÜ,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve IYAŞPARK Alışveriş Merkezinin işbirliği ile 18 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 16.30 da IYAŞPARK Alışveriş Merkezinde "ÖĞRENCİLERİN OBJEKTİFİNDEN YALVAÇ PİSİDİAANTİOKHEİA KAZI VE ARAŞTIRMALARI FOTOĞRAF SERGİSİ" Sayın Vali Memduh Oğuz, lyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve lyaşpark Gen.Müd.Celalettin Çalış eşliğinde açılışı yapılarak, kendilerine öğrenciler tarafından birer plaket verilmiştir.

Sergi 18-22 Nisan 2011 tarihleri arasında tüm halkımıza açıktır."