Türkiye Bayanlar Yıldız-Genç Ferdi Boks Şampiyonası’nda, geçtiğimiz Cuma günü Dünya 2. si rakibini yenen IYAŞ sponsorluğunda Ispartalı sporcu Sema Çalışkan, bir kez daha tarih yazdı ve Antalyalı rakibini ringe serdi. Çalışkan, bu sonuçla 69 kiloda Türkiye Şampiyon’u oldu.

 Türkiye Bayanlar Yıldız-Genç Ferdi Boks Şampiyonası, 40 ilden 500 sporcunun katılımıyla geçtiğimiz hafta sona erdi. Tamamlanan müsabakaya IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Vali vekili Niyazi Can, Belediye Başkan vekili Orhan Eren, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük başta olmak üzere çok sayıda sporcu katıldı.

 Isparta’nın boksta ki medarı iftarı Sema Çalıştan, geçtiğimiz hafta Cuma günü 69 kiloda Bursalı rakibi Ruşen Çelik’i yenmişti. Dün Antalyalı rakibi Nazlı Asena Erdoğan’ı ilk rauntta yenen Sema Çalışkan, başta resmi sponsoru IYAŞ olmak üzere tüm Ispartalılara sevinç yaşattı.

 Rakibini kolay bir şekilde yenmeyi başaran Sema Çalışkan, maç sonucu sevincini arkadaşları ve sevenleriyle paylaştı. Çalışkan “Burada Isparta’mızı ve sponsorum IYAŞ’ı temsil etmekten gurur duyuyorum” dedi. Başarılı sporcu Sema Çalışkan’ın antrenörü Milli sporcu Melihşah Sarıca ise “Böyle bir organizasyonun ilimizde yapılması ve sporcum Sema’nın bu ring de mücadele etmesi gurur verici bir olaydır. Sema çıktı aslanlar gibi dövüştü ve maçı kazandı” dedi.

BAHATTİN ŞENOL’UN HAKLI GURURU
 Ispartalı, Türkiye Şampiyonu Sema Çalışkan’ın Boksta ki resmi sponsoru IYAŞ, verdiği desteklerle herkesin gönlünde taht kurdu. Hakem tarafından Türkiye Şampiyonu ilan edilen Sema Çalışkan, ringden iner inmez, Antrenörü Melihşah Sarıca ile birlikte IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol’un yanına koştu. Protokol de Şenol’a sarılan Sema Çalışkan duygu dolu anlar yaşattı. Başkan Şenol’un da maç sonrası duygulandığı gözlemlendi.

KUTLAMADA PASTA KESİLDİ
 Türkiye Bayanlar Yıldız-Genç Ferdi Boks Şampiyonası’nda 69 kg’da Türkiye Şampiyonu olan Sema Çalışkan ve Antrenörü Melihşah Sarıca’ya ödüllerini takdim etmek için IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Büyükleblebi ve Yönetim Ekibi katıldı. Kutlamada pasta kesen genç sporcu, mutluluğunu objektiflere yansıttı.

 Öte yandan başarılarının devamını dileyen Şenol, konuşmasında şu detaylara yer verdi;
“IYAŞ olarak bu güne kadar bütün sporcularımıza destek verdik, bu tutumumuzda devam edeceğiz. Sema kızımız da 15 aylık bir çalışma sonucu gururumuz olmuş durumda. İnşallah Avrupa şampiyonluğunda da başarılarını görmek istiyoruz”

Öte yandan Türkiye Şampiyonu Sema Çalışkan boks sporunun sadece erkeklerden ibaret olmadığını, bayanların da yapabileceğinin altını çizdi. Ardından Bahattin Şenol, Çalışkan ve Anterönü Sarıca’yı altınla ödüllendirdi.