IYAŞPARK AVM açıldığı günden itibaren birçok alanda yaptığı etkinliklerle kendinden söz ettirmiş durumda. 

IYAŞPARK AVM'nin 2011 yılı başlangıcından bu yana etkinlikleri, çalışmaları şöyle;
50.000 m2 alan üzerinde kurulu 22.000 m2 kiralanabilir alana sahip, çoğunluğu ulusal 99 mağazanın içersinde yeraldığı IYAŞPARK, etkinliklerin AVM'ler açısından öneminin farkında olarak açıldığı günden bu yana birçok alandaki etkinliklerin altına imzasını atmıştır. Bu etkinliklere örnekler vermek gerekirse ;

Ocak ayında Sinan Yağmur'la bir imza günü düzenlenmiş, halkımız tarafından yoğun ilgi görmüştür. Kanguru çocuk Tiyatro Grubu da hafta sonlarında düzenlediği tiyatro gösterileriyle, aileler alışverişlerini yaparken çocuklara eğlenceli dakikalar geçirtti.

Şubat ayında, 14 Şubat Sevgililer Gününde lyaşpark, sevenlere çok hoş bir sürpriz hazırladı. AVM içinde bir sevgi bahçesi düzenleyerek çiftlerin birlikteliğini çerçevelenmiş fotoğraflarını hediye ederek ölümsüzleştirdi.

Ayrıca TRT 1 kanalının büyük izleyici kitlesine sahip Sakarya Fırat dizisinin çekimlerinden derlenmiş büyük bir fotoğraf sergisi Sayın Valimiz ve dizi oyuncuları eşliğinde açıldı.
 

Mart ayında şehitler haf-,tası etkinlikleri kapsamında yine protokolün katılımıyla Çanakkale Şehitlerini konu alan, Çanakkale Destanını "bizlere yeniden hatırlatan 120 eserlik bir sergi "açıldı. Bu ay içerisinde Sayın Valimizin davetlisi olan ünlü program yapımcısı Kadir Çelik'in katıldığı karma resim ve heykel sergisi açıldı.


Nisan ayında cezaevindeki kader mahkûmlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı bir sergi açıldı. Ardından Polis Haftası kapsamında Emniyet Müdürlüğü faaliyetlerini anlatan bir sergimiz yapıldı. Kutlu Doğum Haftasında ziyaretçilerimize güller ve karanfiller dağıtarak bu anlamlı günü kutladık. Turizm Haftası kapsamında SDÜ öğrencilerinin hazırladığı Yalvaç Pisidia Antiachia kazı çalışmaları fotoğraf sergisi açıldı.

23 Nisan'da lyaşpark'ta 44 okul,160 öğrencinin katıldığı çok güzel bir canlı performans resim yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda öğrenciler ödüllendirildi. İl Emniyet Müdürlüğünce 2010-2011 Öğretim yılında başlatılan okul-canlar projesi kapsamında lyaşpark 3 ayrı okulla kardeş okul protokolü imzalayarak bu projeye destek verdi.
 

Mayıs ayında AVM içersinde üniversiteler arası bir ebru yarışması yapıldı. Dereceye girenlere para ödülleri verildi.Anneler gününde de çeşitli etkinlikler yapıldı. SDÜ çocuk korosu dinletisi ve engelleri kaldıran anneler isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Bu sergilerin yanısıra çeşitli okullar tarafında da resim ve fotoğraf sergileri açıldı. Bu a sonunda AVM'de Bonus Sokak Şenlikler gösterilerine yer verildi. Dünyaca ünlü ak batların birbirinden ilginç akrobasi göster leri izleyenlere heyecanlı   anlar yaşattı. Ayrıca Mustafa Armağan imza günüde büyük beğeni ile karşılandı.

Haziran ayına Yunanlı Diplomat Stratos Efthymıou'nun atalarının İsparta'ya yerleştikten sonraki yaşam hikayelerini yans tan bir fotoğraf sergisi açması ile güzel bı giriş yapıldı. Bu sergiye Yunanistan Başkonsolosu Hara Skolarıkou ve çok sayıda Yunanlı diplomatın katılması da AVM'mize farklı ve güzel bir hava kattı. B serginin hemen ardından THK Şube Başkanlığı 5 yılda çekilen 10 bin 3 boyutl fotoğrafın içinden seçilen 170 Türkiye ha manzarası fotoğrafını İsparta lyaşpark'a getirdi. Okulların kapanışı yaklaşırken İl Emniyet Müdürlüğünün yürüttüğü lyaşpar AVM'nin yıl boyunca çeşitli etkinliklerle destek verdiği okulcanlar projesinin kapanış programı yapıldı.

Bu programda içindede zaman zaman yapıldığı gibi çocukların kahvaltı, sinemaya götürülmes eğlence alanlarında eğlenmesi ve yemek gibi çeşitli etkinliklerin ardından verilen ko teylle okulcanlar projesine bu yıllık veda edilmiş oldu. Bu ay içinde bulunan Babala Gününde de lyaşpark büyük bir etkinliğe daha imzasını attı.

Geçen yılda düzenlem olduğu Tavla Turnuvasını tekrar düzenley erek geleneksel hale getirdi. Bu turnuvada babaların yoğun ilgisi ile karşılandı ve coşku içinde turnuva karşılaşmaları yapıld Dereceye girenlere ödülleri, katılanlara da sürpriz hediyeler verilerek babalar günü kutlanmış oldu. Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklarımızın hazırladığı çeşitli eserier açılan sergi ile satışa sunuldu.

Böylece onlara ufakta olsa bir katkıda bulunulmaya çalışıldı. Her zamanki gibi çeşitli resim ve fotoğraf sergilerine de yer vererek etkinliklerimizi renklendirdik.