Akdeniz Gazetesi Özel Haber;

2016 Yılı Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi İlk 100 Rekortmenler Listesi yayınlandı. 8 kuruluşun isminin açıklanmasını istemediği Vergi Rekortmenleri Listesi’nde ilk sırayı 2 milyon 508 bin TL tahakkuk ile Emtaş aldı. Bunu Mensucat, Sebat Gülyağı ve IYAŞ izledi.

-Vergi Rekortmenleri Listesi’nin abonesi

Metro Mühendislik Kurucusu İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, yine Vergi Şampiyonlar Ligi’ne girerek ayrı bir rekora imza attı. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile çok yönetim kurulu ve meclis üyelerinin çoğu, Sebat, Rosense ve Robert gibi gül sektörünün devleri vergi rekortmenleri listesinde yer almayı başardı.

-3 ilçeden 11 şirket Vergi Rekortmeni

Eğirdir’den 5, Şarkîkaraağaç’tan ve Yalvaç’tan 1 şirket rekortmen unvanı kazandı. Sektörelbazda ise iklimlendirme sanayi, tekstil, gül ve kozmetik, su ürünleri, tarım makineleri, doğal taş, özel öğretim kuruluşları fark yarattı. Listede mimarlık, mühendislik kuruluşları ve müteahhitlik şirketleri de yoğunluklu şekilde yer aldı. 

-Isparta’nın onur listesi

Maliye Bakanlığı Isparta Defterdarlığı, 2016 Yılı Vergilendirme Dönemi Kurumlar Vergisi İlk 100 Mükellef Listesi’ni yayımladı. Emtaş Panel Radyatör ve Isı Sanayi Tic. Ltd. Ş., 2.508.640,59 TL tahakkuk ile Isparta’nın Kurumsal Vergisi Şampiyonu unvanını elde etti.

2’nci sırada ise 2.475.166,29 TL tahakkuk ile Isparta Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yer almayı başardı. 2016 Dönemi Kurumlar Vergisi İlk 100 Rekortmenler Listesi’nde 3’ncü sırayı ise Sebat Gülyağı ve Uçucu Yağlar Kozmetik Tic. Ltd. Ş. aldı. Sebat Gülyağı’nın tahakkuk eden vergisi 2.123.489,83 TL oldu. 

4’üncü sırada Isparta Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (IYAŞ) yer aldı. IYAŞ’ın tahakkuk eden vergisi 1.280.091,55 TL olarak hesaplandı. Kurumlar Vergisi ilk 100 Listesi’nde 8 şirket, isminin yayınlanmasını istemedi. 

-3 ilçeden 8 şirket

2016 dönemi Kurumlar Vergisi İlk 100 Listesi’ne Eğirdir’den 5; Şarkîkaraağaç’tan 2 ve Yalvaç’tan 1 şirket girmeyi başardı. Sektörel açıdan ise iklimlendirme sanayi, tekstil, gül ve kozmetik, gıda, ziraat, tarım makineleri, doğal taş, su ürünleri, özel öğretim kuruluşları, mimarlık- mühendislik ofisleri, müteahhitlik şirketleri yoğunluklu şekilde yer aldı. 

-ITSO yönetimi listede

Kurumlar Vergisi ilk 100 Listesi’nde Ticaret ve Sanayi Odası’nın üst yöneticilerinin sahibi olduğu şirketler de yer aldı. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kurucu üyesi olduğu Azim Ticaret; Meclis Başkanı Osman Şahlan’ın sahibi olduğu Şahlanlar Gıda rekortmenler listesinde yer buldu. Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuzhan Tortop, Mehmet Yüceer, Ahmet Kabalak, Mustafa Uygun'un firmaları da rekortmanler arasına girdi.

-Her yıl rekortmen olma başarısı

Metro Mühendislik Kurucusu İnşaat Mühendisi ve Isparta Davrazspor Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın, ayrı bir rekora imza attı. Özaydın, her yıl olduğu gibi 2016’da Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Listesi’ne girmeyi başardı. Metro Mühendislik, 867.819,57 TL vergi tahakkuku ile rekortmenler listesine 6’ncı sıradan girdi.

-Isparta’nın dünya gücü 3’üncü sırada

Uzmanlık alanı gülyağı olan Sebat, 2016 Kurumlar Vergisi’nde 3’üncü sırada yer almayı başardı. Sebat Gülyağı’nın tahakkuk eden vergisi 2.123.489,83 TL oldu. Fransızlara ait Robertet ile Gülbirlik markası Rosense de 2016 dönemi vergi rekortmenleri listesinde yer almayı başardı. Isparta’nın önemli sanayicilerinden biri olan Hasan Köse, Vergi Rekortmenleri Listesi’ne 12’nci sıradan girdi. 

Özel Davraz Yaşam Hastanesi, Psikolog Oğuzhan Tortop, ER- AH Pilot Okulu sahibi Erdoğan Cabıoğlu de vergi rekortmeni oldu. Akdeniz Bölgesi'nin en büyük inşaat projesini gerçekleştiren Yalçın Baysan, Pürlü Otomotiv ile Isparta'nın ilk özel çağrı merkezi yatırımcısı 32 Net, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'ın sahibi olduğu Bolatlar İnşaat, İl Genel Meclis Üyesi Kerem Aras'ın sahibi olduğu Eyfa Yapı rekortmenler listesinde yer aldı.

Zeynep Günaydın da 2016 vergi rekortmenleri listesine 43.sırada girdi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın kızı Yüksek Mimar Zeynep Günaydın'ın sahibi olduğu ZG Mimarlık, Turizm, Gıda, Tekstil, İnşaat, Sanayi ve Tic. Ltd. Şti, vergi rekortmenleri listesinde164 bin 982 TL'lik taahhuk ile 43.sırada yer aldı.