İyi Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan’ın açıklaması şöyle:
Rüzgara karşı Kralların Savaşı
Geçtiğimiz günlerde Isparta ziyaretinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli öyle bir gaf yaptı ki; bu sözleri Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan duyduysa kıyameti koparmıştır.
Sayın Tarım ve Orman Bakanı kürsüde aynen şöyle dedi;
“Merhum Sayın Demirel, barajlar kralıydı. Türkiye’de birçok projeye imza attı. Bozkırın yeşile dönme savaşı verdi. Türkiye’de ciddi yatırımlar yapıldı. Sayın Demirel, Barajlar kralı mıydı? Evet kraldı. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız da daha öte bir kraldır. Türkiye’de 2 milyon hektar alanı daha sulamaya açmak istiyoruz. Bu iddialı bir hedef. Gıda üretimi ve tarım için bu olmazsa olmazımız”
Sözlerini okudukça yüzümde gülümseme arttı. Hatta gülümsemem kahkahaya dönüştü.
Neden mi?
Sayın Pakdemirli, 9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel ile Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan kıyaslamış ve hemşehriniz Demirel kral ama Cumhurbaşkanımız da kral diyerek gereksiz bir polemiğe neden olmuştur.
9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel  250 Baraj, 1000 den fazla gölet yaparak “Barajlar Kralı” ünvanını almıştır. Türkiye’nin doğal kaynaklarını kullanarak yokluk yıllarında kalkınma, üretim ve kendi kendine yetebilirlik için emek vermiştir. Devlete ait kurumları, fabrikaları, arazileri Satarak savarak değil.
Durduk yere Barajlar Kralı olmamıştır. Çalışmış, didinmiş, emek vermiş ve yapmıştır.
Kıyaslamak iyidir. Ama doğru yapılırsa iyidir. Sapı samanı, mercimeği nohutu, ayçekirdeğini arpayı buğdayı ithal eden bir bakanlığın başında bulunan biri olarak daha özenli açıklamalarda bulunmanızı isterdim.
Hele Isparta’da 9. Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel’i öteleyerek ahkam kesmek de büyük bir hatadır.
Rüzgara karşı olmaz Sayın bakan, rüzgarı arkanıza alacaksınız. Düşünmeden bu şekilde konuştunuz sanırım. Daha dikkatli ve daha vefalı olunuz.
Krallık; devletine yaptığın katkı ile olur, devleti yurtta ve dünyada daha medeni muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmakla olur.
Krallık ilan edecekseniz, ahkam kesmeyle değil icraatlarınızla gösterin başarınızı da bizde sizi alkışlayalım…”