Gerçekleşen Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hasan Büyükçam iktidara seslenerek “İktidarı Isparta’da şov yapmayı bırakıp, icraata davet ediyoruz” dedi.    

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hafta sonu gerçekleştirdiği Isparta programında Isparta – Burdur Dostluk Yolu, Isparta – Antalya Dereboğazı Duble Yolu ve Isparta – Konya Duble Yolu ile ilgili çeşitli değerlendirmeler yapmıştı. Bakan Karaismailoğlu’nun değerlendirmelerine İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam’dan tepki geldi. Büyükçam, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında “Isparta - Burdur arasına yapılacak 14 kilometrelik “Dostluk Yolu Projesi” adı verilen çift şerit yol yapımı için Ak Parti, bu seferde defalarca tören düzenlediği Burdur Dostluk yolunda 19 Haziran’da ilimizi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na tören düzenlendi. Daha önce sayamadığımız kadar çok iktidar mensubu (Bakanlar, Başbakanlar) bu yolun inşaatı için açıklamada bulunup verdikleri fotoğraflarla manşetlere çıktılar” dedi.

HANİ BU YOL 2020’DE BİTECEKTİ?
“Hani bu yol 2020 ‘de bitecekti?” diye soran Büyükçam, “Bu yol bitecek diye; Aralık 2020 için verilen proje tamamlanma tarihini, bizler ve Isparta halkı unutmuş değiliz. Fakat taahhüt edilen bu sürenin üzerinden, 7 ay geçmesine rağmen hala yol ulaşıma açılmış değil. İktidar bu tarz şov kokan hareketlere döktüğü emeği, yol için dökseydi, yol çoktan tamamlanmış olurdu diye düşünmeden edemiyoruz. Bu sebeple iktidar sahiplerine şovu bırakıp yolu bitirmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SAYIN BAKANI YADIRGADIK
İYİ Parti İl Başkanı Büyükçam, açıklamasında Bakan Karaismailoğlu’na seslenerek “Sayın bakan; ‘Milletimizin konforunu güvenli yolculuğunu düşünerek 19 yılda Türkiye'nin yollarını en üst seviyelere getirdiğimiz ortada’ derken Isparta’nın, Antalya ve Konya gibi büyükşehirlere açılan Dereboğazı ve Konya yolunun halâ bitmediğinin farkında değilmiş gibi davranmasını doğrusu yadırgadık” dedi.

BAKAN BEYİN VERDİĞİ RAKAMLAR DOĞRU MU?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun verdiği bazı rakamların gerçeği yansıtmadığını iddia eden Büyükçam, “Sayın Bakan konuşmasının devamında Konya ve Dereboğazı bölünmüş yolları için; ‘Isparta'da devam eden 4 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor’ diyor. Yani bizlere kibarca bu yollar için daha çok bekleyeceksiniz diyor. Zaten AK Parti vekilleri de bizlere her seçimde bu yolları için hep müjdede kalan açıklamalar yapmadı mı? Yine; Burdur dostluk yolunda yapılan törende, Sayın Bakan; ‘Isparta'da bölünmüş yol uzunluğu 2003'ten bu tarafa 226 km'ye çıkardık. Isparta'da devam eden 4 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor’ diye seslendi. Peki, Bakan Beyin verdiği rakam doğru mu?” diye sordu.

1 YILDA 7 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPILMIŞ
Büyükçam, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan veri tablolarını da göstererek, “Bakan Beyin; ‘19 yılda Türkiye'nin yollarını en üst seviyelere getirdiğimiz ortada’ dediği Isparta’daki acı duruma bir göz atalım: Bakan Bey; AK Parti döneminde 226 kilometre bölünmüş yol yapıldığını söylüyor ama Bakanlığın Karayolları Genel Müdürlüğü sitesinde de görüldüğü gibi; Isparta’ya yapılan bölünmüş yol 19 yılda 226 km değil, 133,7 km’dir” bilgisini paylaştı. Büyükçam, “Buna göre; Isparta’ya bir yılda yapılan ortalama bölünmüş yol 7 km’dir” dedi.  

SİZİN HESABA GÖRE BU YOL 139 BİN YILDA BİTECEK
Isparta – Burdur Dostluk Yolu projesi hakkında da görüşlerini açıklayan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Şimdi de her sene müjde bitti bitiyor denilen Isparta - Burdur Dostluk yolundaki durumu rakamlarla özetleyecek olursak; Isparta Valiliği 2021 yatırım programındaki verilere göre, Dostluk yolu başlama tarihi 2018, Bitiş Tarihi 2024.   Yani 14 km yol tam 6 yılda bitecek. Proje tutarı 2021 raiciyle 139 milyon 484 bin TL. 2021 yılına konan para ise bin TL’dir. Dostluk yolu için 2021’de bütçeye konan bin lira. Bu para Isparta’da bir aylık apart dairenin kirası bile değil. Konuyu birazda mizahi bir dille anlatacak olursak: Her halde bu yol verilen rakamlardan gidersek 139.000 yılda bitecek demektir” şeklinde konuştu.

BU YOLLARI İYİ PARTİ İKTİDARI BİTİRECEK
Büyükçam, “Bu varsayımı AK Parti milletvekillerinin, Bakanların, Başbakanların; her seçim vaadinde Isparta Meydanlarında Dereboğazı yolu yapılacak, Konya yolu bitecek, Burdur Dostluk yolu bitecek vaatlerine şimdi de Sayın Bakanın ‘Isparta'da devam eden 4 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor’ sözlerini de eklersek bu yollar bitmez. Çünkü her yıl proje çalışmalarımız devam ediyor, sözlerini Isparta halkı duymaya alıştı. Ama artık bu yolları İYİ Parti iktidarı bitirecek diyebiliriz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

BİR ÇIKIŞ'DA CHP İL BAŞKANI HALICI'DAN  'MAVİ BONCUĞA DEĞİL YOLLARA İHTİYACIMIZ VAR'

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Isparta ziyaretini ‘Mavi Boncuk Siyaseti’ olarak yorumladı. Halıcı, “Isparta’nın ve Ispartalının artık ardı ardına gelen güzellemelere değil, hizmete ve yatırımlara ihtiyacı var. Sayın bakan tıpkı bundan önce yaptıkları gibi Isparta’ya mavi boncuktan başka bir şey veremedi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Isparta ziyaretini değerlendirdi. Isparta – Burdur Dostluk Yolu, Isparta – Antalya Dereboğzı Duble Yolu ve Isparta – Konya Duble Yolu’nun iktidar partisi açısından sadece siyasi bir malzeme olarak görüldüğünün bir kez daha tescil edildiğini söyleyen Başkan Halıcı, “Sayın Bakan Isparta – Antalya Dereboğazı Duble Yolu için adım atacaklarını söylüyor. Bu hikayeyi Isparta yıllardır dinliyor. Artık bizim mavi boncuklara, kent güzellemelerine ve hikayelere ihtiyacımız yok. Bir kez daha gördük ki; AKP iktidarı Isparta’ya kör bakıyor. AKP iktidarı yatırımlarda Isparta’yı görmüyor. AKP iktidarı teşvik düzenlemelerinde Isparta’yı görmüyor” dedi.

 Bakan Karaismailoğlu’nun Isparta ziyaretine ilişkin değerlendirmesinde “Dağ fare bile doğurmadı” ifadesini kullanan Halıcı, “Sayın Bakan, muhalefetin zihniyetinden söz ediyor. Isparta meydanlarında yuhalattıkları 9’ncu Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel’in adını kullanarak muhalefeti hedef alıyor. İnsanda birazcık siyasi hafıza olur. Sizin bu meydanlarda yuhalattığınız Süleyman Demirel’in Isparta’ya kazandırdığı eserlerin üzerine ne koyabildiniz?” diye sordu.

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, “Isparta, kazmalarla küreklerle Dereboğazı yolunda eylemler yaptığı günleri unutmadı. Bir kazma bile vuramadığınız Dereboğazı Duble Yolu için 19 yıldır, ‘adım atıyoruz, başlıyoruz, yapıyoruz, yapacağız’ gibi kandırmacalara Ispartalı artık kanmayacaktır. AKP iktidarının bir tek yol gündemi vardır, o da kendilerine görünen yoldur. O yolun sonu gelmiştir. Dereboğazı Duble yolunu yapmak ise CHP iktidarına nasip olacaktır” dedi