İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI YILDIZ’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR: ''YANLIŞTAN DÖNÜN''

Partisinin oyları ile seçilerek, makamlara gelenlerin partinin değil Isparta’nın sorunları ile uğraşması gerektiğini belirten Yıldız, “böyle yapmayarak kendilerine oy veren Ispartalılara ihanet etmişlerdir“ dedi. İyi Parti’de ‘istifa’ tartışmaları sürüyor. İl Başkanı Özgür Tandoğan’ın istifası ile başlayan süreçle ilgili İyi Parti’nin yeni Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız bugün partisinin bayramlaşma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Partisinden İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisine seçilenlerin istifasına değinen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Çağrı Yıldız, “Onlar Isparta’nın sorunları ile uğraşmaları gerekirdi. Parti içi mücadelenin tarafı olmamalıydılar” dedi.Partisinin Isparta Milletvekili Aylin Cesur’a yönelik eleştirilerine değinen İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldız, istifa eden İl Başkanı Özgür Tandoğan’ı çeteleşme mantığı ile hareket etmekle suçladı.

Yıldız açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Demokrasilerde yönetimler kongrelerle gelirler kongrelerle değişirler. Bu değişim, yine seçimle gelen DELEGELER’in OYLARI İLE gerçekleşir. Kongre salonunda taşkınlık yapanlar genellikle MAHALLELERİNDE DELEGE dahi seçilemeyip ama YEREL SEÇİMLERDE Partimiz tarafından Belediye ve İl Genel Meclisine aday gösterilip Partimize gönül veren HEMŞEHRİLERİMİZİN KUTSAL OYLARI İLE O MAKAMLARA GETİRİLEN ŞAHISLARDIR.

Partimiz bu şahısları aday göstermeseydi bunları kim tanırdı.

İYİ Partinin kutsal oyları ile seçilenler; kendilerine oy veren HEMŞEHRİLERİMİZE ihanet ederek kendi mahallelerindeki 40-50 üyemize bile bu süreçte İsparta ve Partimiz için hiçbir şey yapmadıklarından dolayı üyelerimiz tarafından DELEGE SEÇİLEMEMİŞLERDİR. Oysa bu arkadaşların GÖREVİ BULUNDUKLARI MAKAMLARDA İSPARTA VE PARTİMİZ İÇİN HAYIRLI HİZMETLER YAPMAKTI. Parti içi mücadelelerin tarafı olmamaları gerekirdi. Bir Belediye Meclis Üyemiz Meclis Toplantısında hazırlıksız olarak yaptığı konuşmada sözlerimi geri alıyorum size teslim oluyorum Başkanım DİYEMEZ. Bu arkadaşımız geçtiğimiz günlerde zaten başka kulvarlara teslim olduğu ortada idi. İstifasını açıklayan İl Genel Meclisi üyesi ise Meclis toplantılarında İsparta ve Partimiz adına hiçbir görüş ortaya koyamamıştır.

Kaldı ki Partimizin ve ittifakın tek Milletvekili olan Sayın Aylin CESUR hakkında edep ve ahlak dışı söylemleri kendilerine iade ediyoruz. Bu arada görevinden istifa eden İl başkanı Özgür TANDOĞAN’a da şunları ifade etmek isterim. Tam bir ÇETELEŞME mantığı ile hareket ederek merkez ilçe seçimleri kendisini çok fazla ilgilendirmediği halde mazbata törenine katılmamasını esefle kınıyorum. Seçimlerden hemen sonra bazı ilçe başkanları ve Meclis üyelerini arayarak topluca istifaya davet etmesi edep ve ahlaka mugayir hareketler olarak değerlendiriyorum.

Bu arkadaşlarımız KONGRE SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMALARININ YÜZDE BİRİNİ DAHİ gerek genel, gerekse yerel seçimlerde GÖSTERMEMİŞLERDİR. Bu arkadaşlarımız yoksa dışarıdan birileri tarafından mı yönlendiriliyorlar diye insanın aklına gelmiyor değil. Mazbata aldığımız gün Partiyi kilitleyip otel odalarında basın toplantıları düzenlemek bu partinin hiçbir kuralına uymadığı gibi bizlere otel lobilerindeki çirkin pazarlıkları hatırlamamıza sebep oldular. Seçim dönemlerinde partinin etkinlikleri için çok pahalı dediğiniz bu salonlar şimdi sizin için ucuzlatıldı mı yoksa.. Burada bence istifa eden il başkanımıza ve diğer arkadaşlarımıza sorulması gereken sorum şu İL BAŞKANIMIZ ÖZGÜR TANDOĞAN VE EKİBİ BEYAZ LİSTEYLE KATILDIKLARI SEÇİMİ KAZANSALARDI İSTİFA EDECEKLER MİYDİ ? ELBETTEKİ HAYIR MİLLETVEKİLİMİZE VE MAVİ LİSTEYLE SEÇİME GİREN BİZLERE BU KADAR ÇİRKİN İFTİRALARDA BULUNACAKLAR MIYDI ELBETTEKİ HAYIR...ZAFER NARALARI ATARAK SALONDA TUR ATACAKLARDI... TARAFSIZ BİR TUTUM SERGİLEYEREK İLÇE SEÇİMLARİNDE BAŞTAN BERİ HATALI TUTUM SERGİLEYİP BUNU MERKEZ İLÇE SEÇİMLERİNE DE YANSITAN PARTİMİZİ KAMU OYU ÖNDE RENCİDE EDEN ÖZGÜR TANDOĞAN'IN BUNLARI YAPMAYA HAKKI OLMADIĞI KANAATİNDEYİM."

* Kurucu İl Başkanı Şimşek: 1 oy alsam dahi adayım dedi şimdi ne oldu?
Konuşmasında istifa eden Özgür Tandoğan’ı eleştiren İyi Parti Isparta Kurucu İl Başkanı Mustafa Şimşek’te “1 oy alsam dahi adayım dedi. Delegesinden kaçan koltukları işgal etmesin dedi. Ne oldu şimdi?” diye sordu.

* Hasan Büyükçam: “İyi Parti kimsenin tekelinde değildir”
Partisinin kimsenin tekelinde olmadığına dikkat çeken İyi Parti Isparta Kurucu Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam’da, “demek ki şahsi menfaatler partilerin ilkelerini görmezden geldirecek kadar insanlarını gözlerini kör etmektedir. Çünkü İyi Parti’nin parti ilkelerinde hiçbir değişiklik olmamıştır. Diğer partilerin parti ilkelerinde değişiklik olduğu için Genel Başkanımız ve arkadaşlarımız İyi Parti’yi kurdu. Ancak biz arkadaşlarımızın bu yanlıştan biran önce dönüp partilerine döneceklerine inanıyoruz” diye konuştu