Geçtiğimiz hafta Isparta'da il başkanı ve 7 ilçe başkanının istifasıyla sarsılan İyi Parti’de, Yalvaç İlçe Yönetim Kurulu’nun 32 üyesinden 22’sinin istifa ettiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta İl Başkanı Özgür Tandoğan’la birlikte istifasını açıklanan İyi Parti Yalvaç İlçe Başkanı Fikret Çalışkan’ın ardından 11’i asil, 11’i yedek listeden olmak üzere 22 yönetim kurulu üyesinin de bugün istifa ettiği belirtildi.

16 asil, 16 yedek olmak üzere toplam 32 üyenin bulunduğu İyi Parti İlçe Yönetimi’nden toplam 22 üyenin istifa etmesi nedeniyle, yönetimin düştüğü ve önümüzdeki günlerde yeni bir ilçe başkanı atamasıyla yeni yönetimin oluşmasının beklendiği kaydedildi.

22 yönetim kurulu üyesinin istifa gerekçesinin, il başkanı ve 7 ilçe başkanıyla aynı gerekçeler olduğu; İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un teşkilatları yok sayan bir anlayışla hareket ederek parti ilkelerini çiğnemesi nedeniyle duyulan tepkiyi ortaya koymak şeklinde olduğu ifade edildi.

İyi Parti Yalvaç İlçe Teşkilatı’nın neredeyse tamamının istifası nedeniyle Yalvaç siyasetinde de yeni bir şekillenme yaşanmasının beklendiği ifade edilirken; İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’a yönelik yerel tepkilerin büyümesi nedeniyle genel merkez nezdinde sıkıntı yaşadığı da iddia edildi.