Isparta Valisi Memduh Oğuz, kendisini ziyarete gelen izcilere her zaman destek olma sözü verdi.Isparta İl İzcilik Kurulu üyeleri 'İzcilik Haftası' nedeni ile Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da hazır bulundu. İl İzcilik Kurulu Başkanı Ali Kum, Gölcük Tabiat Parkı'nda Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne ait bungolo tipi evlerden birisinin kendilerine verilmesini talep etti.

Kum, tabiat parkının bulunduğu alanını faaliyetlerin yürütülmesi için uygun bir yer olduğunu, aynı zamanda halka açık bir yer olmasından dolayı daha faydalı olacaklarını belirtti. Vali Memduh Oğuz da bunun üzerine Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü'yü arayarak bahse konu olan yer hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışma yürütülmesi talimatı verdi. Oğuz, "Ziyaretiniz beni çok memnun etti.

Özellikle gençlerimizin izciliğe olan ilgisi çok önemli, çünkü izci olmak demek; erdemli olmak demektir, iyi insan olmak demektir. İzciliği önemsiyorum, yapacağınız etkinliklerde bizlerde aranızda bulunuruz ve sizlere destek oluruz." dedi. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta'da 35 izci lideri ve 630 izcinin bulunduğunu söyledi. Bu rakamların yeterli olmadığını ifade eden Yılmaz, "Bu bir gönüllülük işi, biz de müdürlük olarak arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Ancak yeterli bir fiziki mekânımız yok. Bu durum yapmak istediğimiz çalışmalarımızı olumsuz yönde etkilemektedir." açıklamasını yaptı.