Muhtar Recep Gürdal açıklamasında; ‘Bugün izolasyona uymayıp semt pazarına alış verişe giden 21 yaşında olan S.B.... isimli bir mahalle sakinimizi ambulans ve polis eşliğinde izolasyonda kalan süresini yurtlarda tamamlamak üzere ikamet adresinden alarak yurda gönderme zorunda kaldık.

Biz takriben 2 aydır mahalle muhtarları olarak filyasyon ekibimiz ile birlikte Vaka ve Temas olanların adreslerine gidip evde olup olmadıklarını, adresten izole süresi bitimine kadar çıkmamaları hususunda uyarı yapıp, ihtiyaçları olur ise 112 yi arayıp vefa destek grubuna taleplerini yazdırmaları gerektiğini, acil bir durum olur ise 112 den ambulans istemeleri gerektiğini belirtiyoruz.

Samimiyetim ile söylüyorum bu sıcakta dolaştığımız için (günde 50-60 adres gezmek) bize devlet ilave bir ücret vermiyor. Sadece toplumun sağlığını düşünüyor ve bir an önce salgın bitsin diye çalışıyoruz.

Belki bu olay akabinde mahallemde Karantina sayısı artacak bize ekstra filyasyon denetim yükü getirecek.. Bizler gerek kamu görevim sırasında ve muhtarlık faaliyetlerinde Kanunlar, mevzuatlar ne ise kişi ayırımı yapmadan (kardeşim dahi olsa) uyguladığını herkes bilir. Mahalle sakinim keşke 3 gün daha sabredip pazara gitmese ne olurdu? diyerek isyan etti.