Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarihi eser kaçakçılarına karşı yürüttüğü mücadeleye hız kesmeden devam etmektedir. 
 
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bir süre önce takibe aldıkları (2) şahsın aracında ve evinde Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan arama sonucunda Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen (16) adet sikke, (1) adet haç figürlü kolye, (1) adet boğa başı figürlü ziynet eşyası ile yine bu suçlarda kullanıldığı düşünülen (1) adet kuru sıkı tabanca, (1) adet kasatura bıçak ve (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş olup, yakalanan şahıslar adli makamlara sevk edilirken ele geçirilen tarihi eserlere el konularak müze müdürlüğüne teslim edilmiştir. 
 
 
Daha önceki tarihlerde de Isparta ilinin tarihi dokusuna zarar veren ve eserleri kaçırmaya çalışanlar Jandarma tarafından yakalanarak suçlular adli makamlara teslim edilmiş, kıymetli tarihi eserler ise gelecek kuşaklara aktarılmak üzere yerlerine iade edilmiştir. Son (1) ay içerisinde Jandarma tarafından tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (10) şahıs yakalanmış, (30) parça tarihi eser ele geçirilmiştir. 
 
Bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Isparta ili, zengin tarihi geçmişi ile tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu istisnai illerimizden birisidir. Isparta ilinin tarihi ve kültürel zenginliklerine yönelik suç işleme gayretinde olanlara karşı Isparta İl Jandarma Komutanlığının mücadelesi artan bir gayretle devam etmektedir. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.