ISPARTA'DA 2 ÇOCUĞU JANDARMA EKİPLERİ KURTARDI

ISPARTA Davraz Kayak Merkezi'nde telesiyej ile çıktıkları Sümbül Tepe mevkiinden tekrar inmeye korkan 2 çocuk jandarma ekipleri tarafından kar motoru ile tesis başlangıcına indirildi.

9 Ocak tarihinde saat.16.25 sıralarında Davraz Kayak Merkezi Sümbül Tepe Mevkiine telesiyej ile çıkan baba E.Ö. ve yanında bulunan D.Ö. ve Ç.Ö. zirvedeyken tekrar aşağı inmek istedi.

Çocukların tekrar telesiyeje binmeye korkmaları ve havanın soğuk olmasından dolayı E.Ö. jandarma ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye giden Jandarma Arama Kurtarma timi baba ve çocukları kar motoru ile alarak güvenli bölgeye ulaştırdı.

KAYAK YAPARKEN YARALANDI

Aynı gün ise mavi piste kayak yapan S.Ç. bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybedip düşmesi sonucunda ayak bileğinden yaralandı. Yaralanan S.Ç. jandarma ekipleri tarafından kurtarılarak 112 Acil Müdahale ekiplerine teslim edildi.

BOARD KIRILDI, MAHSUR KALDI

13 Ocak tarihinde ise S.U. Babıl mevkiinde bulunan kayak pistinde Snowboard yaptığı esnada boardın kırılması sonucunda pis bölgesi dışındaki alana çıktı. Yanında bulunan 2 arkadaşının çabalarının olumsuz sonuç vermesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundular.

Bölgeye giden jandarma ekipleri ise mahsur kalan S.U'yu kurtararak tesisin başlangıç noktasına kadar güvenli bir şekilde getirdi.