Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, köklü bir tarihe sahip olan jandarma teşkilatının, üstlendiği görevleri yüksek vazife anlayışı ve özveriyle yerine getirdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, jandarma teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'e bir mesaj gönderen Gül, jandarma teşkilatının, nitelikli ve kahraman personeliyle millete büyük hizmetlerde bulunmanın kıvancını duyduğunu ifade etti.
Gül, mesajında şunları kaydetti:
''Köklü bir tarihe sahip olan jandarma teşkilatı, üstlenmiş bulunduğu görevleri yüksek vazife anlayışı ve özveriyle yerine getirmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak, yurdun dört bir yanında emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması konusunda daima üstün bir gayretin içerisindedir.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin diğer unsurları ile birlikte terörle mücadelede büyük fedakarlıklar gösteren Jandarma Genel Komutanlığı, milletimizin takdirini kazanmıştır. Jandarma teşkilatımızın bugün kendisine verilecek tüm görevleri başarıyla icra edecek donanıma, imkan ve kabiliyete sahip olmasını memnuniyetle karşılıyor, bu başarı çizgisinin daha da yukarılara taşınacağından şüphe duymuyorum.
Bu vesileyle, vatanın bölünmez bütünlüğü, emniyet ve asayişi için canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Jandarma teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünde size, tüm personelinize başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum.''