Japonya'da yaşayan Türk iş adamı Reşat Dedekoç, Japon gazetecilerle birlikte Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Isparta Yatırım Destek Ofisi'ni ziyaret etti.
TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak'ın daveti üzerine Isparta'da bulunan iş adamı Reşat Dedekoç Japon gazeteci yazar Kazuyo Nojiri, editör Enomoto Kenta ve foto muhabiri Yoko Tajiri ile birlikte BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi'ni ziyaret etti.
Tokyo'nun güçlü ve etkin dergilerinden 3 gazeteciyle birlikte Isparta'ya geldiğini belirten Dedekoç, Isparta'nın gül bahçeleri Japonya'da tanıtacaklarını söyledi. Yılda 40 bin Japon'un Bulgaristan'a gül terapisi için gittiği anlatan Dedekoç, gül kenti Isparta'nın bu konuda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve gül turizminden pay alması istediğini ifade etti.
BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili de, kente gül turizmi yoğunluğunun artırılması için projeler hazırladıklarını, Isparta'da yapılması planlanan Gül Park ile gül turizminin geliştirilebileceğini söyledi.
Güneykent Kasabası Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün de, gülün sadece sanayi ürünü olarak değil, turizmde de değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
Ziyarete, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, BAKA Dış İlişkiler Birimi Başkanı Mehmet Pehlivan ile uzmanlar Bayram Altıntaş ve Muhsin Vural, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Isparta Ticaret Borsa (ITB) Başkanı Ahmet Adar, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak, ITB Genel Sekreteri Hüsnü Aktan Keçeli ve ITSO Genel Sekreteri Adem Korkmaz da katıldı.