Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Isparta Genç Girişimciler Kurulu'nun daveti üzerine Isparta'da bulunan Türk işadamı Reşat Dedekoç ve Japon gazeteciler, Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.
Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkler ve Japonların tarih boyunca önemli dostluklarının bulunduğunu belirterek, her iki ülke insanının da en zor dönemlerinde birbirlerine yardımcı olduklarını kaydetti.
TOBB Isparta İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak da, Japonya ziyareti sırasında tanıştığı Türk işadamı Reşat Dedekoç'un Japonların gülü çok iyi tanıdıklarını ve her yıl gül terapisi için Bulgaristan'a gittiklerini anlattığını belirtti. Bunun üzerine Isparta gülünü Japonya'da tanıtma kararı aldıklarını ifade eden Kabalak, işadamı Dedekoç'un Japon gazetecilerle birlikte Isparta'ya geldiğini söyledi.
Japon gazeteci Kenta Enomoto ise, Isparta'da karşılaştıkları konukseverlik ve yakın ilgi için teşekkür etti. Isparta'yı ve Isparta gülünü, ürünlerini yakından tanıma fırsatı bulduklarını anlatan Enomoto, Isparta ve gülünü duyurmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdi.
Ziyarete, TOBB Isparta İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Kabalak, Igsiad Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün de katıldı.