Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Japonca kurslarını Japon gelin Shinoka veriyor.
Halk Eğitim Merkezinin bu yıl çeşitli dillerde açtığı kurslara ilgi büyük.

Japonca kursuda bu kurslardan biri. Japonca kursunu Japon gelin Shinoka Macdiha Özdemir veriyor.
Shinko 7 yıl önce Ispartalı bir gençle evlendi ve 4 ay önce eşi ile birlikte Isparta’ya yerleştiler. 2 çocuk annesi olan Shinoka Isparta’yı ve Türkiye’yi çok sevdiğini belirtti.

‘JAPONCA’YA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR’
Japoncaya her geçen gün ilginin arttığını belirten

Shinoka
Macdiha Özdemir, herkesi kurslara katılmaya davet etti.
Özdemir, “Halk Eğitim merkezinde yoğun bir kurs temposunda çalışmalara devam ediyoruz. Japoncaya her geçen gün ilgi artıyor. Kurslara Japoncayı öğrenmek isteyen herkesi bekliyoruz. Kurslar normalde 3 ay sürmektedir. Bu 3 aylık süre zarfında öğrencilerin Japoncayı sıkılmadan öğrenmeleri için elimden geleni yapıyorum.
İlk kurs dönemimiz 5 hafta sürecek. Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle bu kadar kısa sürdü. Ramazan Bayramından sonra yeni dönemimiz başlayacaktır” dedi.


‘JAPONCA TÜRKLER İÇİN KOLAY BİR DİL’
Japoncanın Türkler için kolay bir dil olduğunu belirten Shinoka Macdiha, öğrencilerinin istekli olmasının tüm engelleri kaldırdığını belirti.


Özdemir, Türkiye’de ilk defa Isparta’da ders verdiğini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “Türkiye’de ilk defa Isparta’da ders veriyorum. Japonca Türkler için çok kolay bir dildir. Öğrenmesi basit ve çok kolay. Şu an 15 öğrencim var bu sayının artmasını diliyorum. Öğrencilerim çok istekliler. Öğrenmek için büyük çaba gösteriyorlar. Bana her zaman yardımcı oluyorlar, onlara ders anlatırken hiç zorlanmıyorum. Isparta’yı ve Türkiye’yi çok seviyorum. Uzun bir süre burada kalıp Ispartalılara Japoncayı öğretmek istiyorum. Türkçeyi konuşmak aslında Japoncayı konuşmaktan daha zor. Ben Türkçeyi öğrendim ve severek konuşuyorum, Türklerinde Japoncayı rahat öğrenebileceğini düşünüyorum. Kurslarda yeterince öğrenemedim diyen olursa o öğrencilerime de özel ders verebilirim” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE BENİ EŞİMİN AŞKI GETİRDİ’
Türkiye’ye gelmesindeki en büyük etkenin eşi olduğunu belirten Shinoka sözlerine şu şekilde devam etti; “Türkiye’ye gelmemdeki en büyük etken eşim oldu. İkinci vatanım Türkiye’ye beni eşimin aşkı getirdi.
Türkiye’ye geliş sebebim 7 yıl önce Japonya da tanışıp evlendiğim eşim oldu. Eşim Japonya’ya dil öğrenmek için geldiğinde bende öğretmen olarak ders veriyordum. Orada tanıştık ve daha sonra evlendik, Ege Haruki  ve Lara Midori adında 2 çocuğumuz var” dedi.

‘İLK ÖĞRENCİSİ GÖRÜMCESİ’
Shinoka Macdiha Özdemir, Türkiye’de ilk öğrencisinin görümcesi olduğunu söyledi.
Görümcesi Nurcan Özdemir ise yengesinin bir Japon olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Görümcesi ve aynı zamanda öğrencesi olan Nurcan Özdemir, “Yengemin bir Japon olmasından dolayı mutluyum. Onun hem öğrencisi hem de görümcesiyim. Buda bana ayrı bir mutluluk veriyor. Bana Japonca konusunda çok yardımcı oluyor öğrencisi olarak öğretmenimden çok memnunum.

 Aynı zamanda görümcesi olarak da yengemden memnunum. Japoncayı öğrenirken biraz zorlandım. Özellikle harflerini ezberlerken ve yazarken baya bir zorluk çektim. Ama biz şuan Latince alfabesi ile ders görüyoruz ve buda bizim için daha kolay oluyor ve çabuk öğrenmiş oluyoruz.

 Diğer kurs gören arkadaşlarımda Japonca öğrenmekten mutluluk duyuyorlar ve çok istekli davranıyorlar. Japoncamı ileri düzeyde geliştirmeyi planlıyorum” diye konuştu.