İstanbul Boğaz Köprüsü ve Marmaray projelerinin yapımında görev yapan Japon Taısesı Corporatıon şirketi, Isparta'ya yapılacak ve önümüzdeki ay ihaleye çıkılacak 600 yataklı sağlık kompleksi projesine talip oldu.

Isparta'da 120 dönümlük Sümer Halı Fabrikası arazisi üzerine yapılacak olan hastane projesinde sona gelindi. Sağlık Bakanlığı, 17 Temmuz günü kamu-özel ortaklığı ile projeyi ihaleye çıkarıyor. Proje, yerli firmalar kadar yabancı firmaların da iştahını kabartıyor.Japonya'da faaliyet gösteren 3 firmanın temsilcileri, Isparta'ya gelerek ihale öncesi incelemelerde bulundu. Heyet, ilk olarak Isparta Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, Başhekim Dr. Ramazan Okutan'dan sağlık hizmetleri ve teknik konularda bilgi aldı. Okutan, Japon heyete hasta sayıları, hemşire, doktor sayısı ve çalışma sistemleri ile ilgili bilgi verdi. Japon heyetin, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de 5 ilde ihaleye çıkılacak hastane projelerini incelemek için geldiklerini belirten Okutan, "Biz de kendi hastanemizle ilgili bilgiler verdik.

Japonlar, hem bina yapımında hem de sağlık hizmetlerinde oldukça iyi durumdalar. Verdiğimiz bilgileri firmalarını ve gerekli yerlere rapor edecekler." dedi.İstanbul Boğaz Köprüsü'nü yapan ve Marmaray Projesi'nde de görev alan Taısesı Corporatıon firmasını temsil eden inşaat mühendisi Jun Morıta, kendilerinin Türkiye'ye yabancı olmadığını ve büyük projeler yaptıklarını söyledi. Isparta'da yapılacak olan hastane projesi ihalesine girmeyi amaçladıklarını ifade eden Morıta, Isparta'daki hastanelerin teknik donanımlarını, hasta profilini ve sağlık hizmetlerinin durumunu yerinde görmek için geldiklerini kaydetti.Yamashıta Sekke Inc şirketinde mimar olarak görev yapan Yusuke Mori de İstanbul, Ankara, Antalya'nın ardından Isparta'da incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Isparta'nın güzel bir şehir olduğunu ifade eden Mori, verilen sağlık hizmetlerini, yıllık ve günlük hasta sayılarını, hastane binalarını incelediklerini kaydetti. Mori, topladıkları verileri Japonya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte şirketlerine rapor edeceklerini kaydetti. Japonya'dan gelen heyet poliklinik, ameliyathaneler, labaratuvar, röntgen, ultrason, kan alma ünitelerini gezdikten sonra hastaneden ayrıldı.