Jeofizik Mühendisleri Odası ikinci Başkanı Tuncay Arif Kaymaz ve Isparta Temsilcisi Doç. Dr. Şakir Şahin, Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti.
Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Yakaören'deki gaz sızdıran kuyunun kapatılması için yapılan çalışmalarda, ''Bu teknoloji Türkiye'de var mıdır? Yok mudur?'' tartışmalarının yaşandığını hatırlatarak, ''(Bizim arkadaşlarımız bu işi halleder) ve Allah'ın izniyle hal oldu. Biz kuyunun kapatılmasında TPAO'ya güvendik ve bu güvenimizde de haklı olduğumuz ortaya çıktı. Değerli meslektaşlarınız çok yüksek bir marifetle, kabiliyetle bu meseleyi çok şükür hallettiler'' dedi.
Türkiye'nin bilim adamları konusunda, tüm çağdaş ülkelerle yarışabilecek bir durumda olduğunu belirten Oğuz, Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Beni Türk hekimlerine emanet ediniz'' sözü ile belirttiği gibi, artık dünyayla yarışabilecek durumdaki Türk bilim adamlarına güvendiklerini kaydetti.
Jeofizik Mühendisleri Odası ikinci Başkanı Tuncay Arif Kaymaz da, Yakaören'deki sorunlu kuyunun kapatılmasında göstermiş olduğu sorumluluk ve çözüme yönelik katkıları dolaysıyla Vali Oğuz'a teşekkür etti.
Jeofizik Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Doç. Dr. Şakir Şahin ise, Simav'da meydana gelen depren sonrası yaşanan sorunlara değinerek, ''Deprem sonrası telefon ve internet kilitlendi. Bir panik havası yaşandı. Zamanla afetlere alışacağız ve kentlerimizi daha güvenli hale getireceğiz'' diye konuştu.
Ziyaretin ardından, Jeofizik Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şahin, katkılarından dolayı Vali Oğuz'a ''Şükran Belgesi'' verdi.