Yaklaşık 3 hafta önce İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can görevden alınarak yerine Kahramanmaraş Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Emin Akkurt atanmıştı. Ancak Kahramanmaraş halkı birlik olarak Akkurt’un şehirde kalmasını sağlayınca Isparta şimdilik müdürsüz kaldı.

Yaklaşık 3 hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda birçok il müdürü yer değiştirmiş, bazıları da görevden alınmıştı. Bu kapsamda Isparta Milli Eğitim Müdürü İlyas Can merkeze alınarak, yerine Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Emin Akkurt atanmıştı. Değişikliklerin ardından İlyas Can dün Isparta’dan ayrıldı. Ancak yerine gelecek olan Akkurt’un ataması durduruldu.

Kahramanmaraş’ta yayın yapan marastahaber internet sitesindeki habere göre; Akkurt’un Isparta’ya atanmasından sonra halk, siyasetçiler ve sivil toplum örgütleri harekete geçti. Akkurt’un Kahramanmaraş’tan ayrılmasının kentin eğitimine zarar vereceği yönünde birleşildiği belirtilen haberde yeni bir kararname ile Mehmet Emin Akkurt’un Kahramanmaraş İl Müdürü olarak görevine devamının sağlandığı vurgulandı. Yeni bir müdür atanana kadar İl Müdür Yardımcısı Ceylan Çaylak, Isparta Milli Eğitim İl Müdürlüğü görevini yürütecek.