Meclisteki düzenleme ile elektrik faturasını ödemeyenler için iyi haber. Faturasını ödeyen aboneler ise kayıp kaçak bedeli adı altında milyarlarca liralık yükü üstleniyor.
 
Yargının hızlandırılması amacıyla hazırlanan yargı paketiyle, hırsızlık suçunun elektrik enerjisi hakkında işlenmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanması düzenlemesi yürürlükten kaldırılıyor. Bu durum elektrik faturası ödemeyen için iyi haber.
 
Faturasını ödeyen milyonlarca abone ise 'kayıp kaçak oranı' bedeliyle faturasını öde-meyen abonenin yükünü üstleniyor. Bu madde Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla işlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun Tasarısında yer alıyor.
 
Tasarıya göre kaçak elektrik kullanımı 'karşılıksız yararlanma' suçuna dönüştürülüyor, borcun faiziyle birlikte ödenmesi durumunda hapis cezası verilmiyor, bu cezasızlık halinin suçu ilk kez işleyenlere uygulanıyor. Ancak kaçak elektriği kullanan kişi 5 yıl içinde aynı suçu işlerse, bu hükümden yararlanamayacak ve hapis cezası alacak.