Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, ruhsatsız olarak rakı ve şarap üretimi yapıldığı tespit edilen iki iş yerinde 66 şişe rakı ve bir tank içerisinde 750 litre şarap ele geçirildi.

     Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Çünür ve Bahçelievler mahallelerinde M.G. ile babası M.A.G'nin izinsiz rakı ve şarap üretim yaptığı ihbarı üzerine üretim yapılan adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 66 adet değişik ebatlarda şişelere doldurulmuş rakı, 20 adet değişik ebatlardaki pet şişelere doldurulmuş şarap ile şişelenmek üzere tankta bekletilen yaklaşık 750 litre şarap, rakı yapımında kullanılan 15 litre katkı maddesi, 20 litre kapasiteli cam damacana, damıtma aparatı, huni, süzgeç, plastik tank ile bol miktarda cam ve plastik şişe ele geçirildi.

     Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden, ülke ekonomisine olumsuz yönde etkileyen ve halk arasında ''merdiven altı imalat'' tabiriyle sağlık koşullarına aykırı olarak gıda ve içecek üretilen iş yerlerine yönelik denetimlerin devam edeceğini belirtti.