Yalvaç’ta kamu yönetimi, kolluk güçleri ve seçilmiş temsilciler,, hayvan hırsızlıkları, telefon dolandırıcılığı, kimliklerin değiştirilmesi, kaçak av ve kazılar ile mücadeleyi görüştü.

İlki kasım ayında yapılan ve her ay düzenli olarak yapılması planlanan 'Devlet Vatandaşı ile Buluşuyor' toplantısının ikincisi Antik Kent Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Kaymakam Aytekin Yılmaz başkanlığındaki toplantıya, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Başsavcı vekili Taşan Tekeli, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Tuğrul Karaatlı, İlçe Emniyet Müdürü Tarık Korucu, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Kaymakam Yılmaz'ın ardından konuşan Başsavcı vekili Taşan Tekeli, Cumhuriyet Başsavcılığı olarak FETÖ/PDY soruşturmalarını hassasiyet içerisinde sürdürdüklerini belirterek, "Bu konuda ince eleyip sık dokuyoruz. Amacımız gerçek suçlular ile masumların ayrılmasıdır. Mağduriyet oluşmaması için en ince detayına kadar olayları inceliyoruz. Bizim en memnun olduğumuz konu halkımızın bize bu konuda destek olmasıdır" dedi.

Toplantıda, hayvan hırsızlıkları, telefon dolandırıcılığı, kimliklerin değiştirilmesi, kimsesizlere sahip çıkılması, kaçak av ve kazılar, gübre kullanımı, başıboş köpekler ve metruk evlerle ilgili çok çeşitli konu başlıkları görüşülerek ilgili daire müdürlerine konuyla ilgili bilgiler aktarıldı.

Kaymakam Aytekin Yılmaz, bu yıl kışın çetin geçtiğini aktarırken, bahar aylarında karların erimesiyle göletlerde taşkın meydana gelmemesi için Devlet Su İşleri'nin gerekli tedbirleri almak için adım attığını kaydetti. Yılmaz, "DSİ'den görevliler gelerek önümüzdeki günlerde sulama göletlerinde ölçüm yapacak. Tedbir alınması gereken yerler varsa bunlar tespit edilerek şimdiden tedbirler alınacak. Sizlerin de muhtarlar olarak bu konuda duyarlı olmanız gerekiyor" diye konuştu.

Toplantı muhtarların sorunlarını dile getirmesiyle tamamlandı.