Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ Isparta İl Final yarışmasında kadın çiftçiler yarıştı. 
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde organize edilen ve ilçelerden başlayıp ülke birinciliğine kadar yapılan ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ Yarışmasının Isparta İl Finali önceki gün gerçekleştirildi. 
 
Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yerleşmesindeki Çiftçi Eğitim Merkezi salonunda yapılan yarışmaya; Vali Yardımcısı Tahir Demir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürleri ve yarışmacıların aileleri katıldı. 
 
Merkez ilçe dahil her ilçeden bir kadın yarışmacının temsil edildiği ve son derece çekişmeli geçen yarışmada yarışmacılara toplam 15 soru soruldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde; Ş. Karaağaç ilçesinden Suna Daldal birinci, Eğirdir ilçesinden Havva Pala ikinci ve Merkez ilçeden Şevkiye Çakır ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere çeşitli parasal hediyelerin yanı sıra gübre ve benzeri gibi tarımsal hediyeler de verildi.