Aysan Düğün Salonu’nda Cumartesi akşamı düzenlenen 24. Dönem Milletvekili aday adayları tanıtım şölenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata,  Eskişehir Milletvekili Beydullah Asil, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP İl Başkanı İsa Yalçın,  MHP Kadın Kolları Başkanı Aygül Ceyhan, MHP İlçe Başkanı Ramazan Pala, MHP Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan, Gönen Belediye Başkanı Mete Elcim, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, MHP aday adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen toplantıda konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “88 yıllık Cumhuriyetimiz ile atalarımızdan emanet aldığımız, bu kutsal sorumluluğa ya tamam yada devam diyeceğiz” dedi. 

İl Başkanı Yalçın, Önümüzdeki genel seçimler herhangi bir milletvekili seçimi olmaktan çıkmış, adeta Türkiye’nin kader seçimi haline geldiğini belirterek, Türk milleti artık bu kader anında, son kararını vereceğini kaydetti.

12 HAZİRAN BİR KURTULUŞ MÜCADELESİDİR

Tarih boyunca, vatan ve millet sevdası ile can veren ecdadımızı; bu değerler uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarımızı, aziz şehitlerimizi,  merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i bir kez daha rahmet, minnet ve şükran hislerimle anıyorum diyen İl Başkanı Yalçın, Ülkesinin sınırlarını kiraya veren, Türkiye’yi etnik topluluklar olarak gören, Cenabı Allah’ın bile ölü değilsiniz dediklerine Kelle diyebilen, Türkiye’yi fakir düşmüş asilzadeler konumuna düşüren, Kendi askerine siyasi pusu kuran, Eşkıyaların önüne güvenlik güçlerini eli kolu bağlı teslim eden,BOP eş başkanı olmakla övünebilen, Iraktaki Müslümanları katleden insanlık dışı muameleleri yapan ve biz ıraktaki yaşayanları insan olarak görmüyoruz diyen, Türk askerinin başına çuval geçiren Amerikan askerlerinin sağ salim ülkelerine dönmeleri için dua eden, Dünyayı kurtaran adam rolünü üstlenmiş, bu filme artık 12 Haziran tarihinde son vermeliyiz.12 Haziran bunun için bir milattır.12 Haziran bunun için bir yeniden diriliştir. 12 Haziran bir kurtuluş mücadelesidir. Bunu bilerek buna inanarak çalışmak zorundayız aksi takdirde muktedir akıbetimizin mutlak mağlubiyet olması kaçınılmazdır. Hiç kimse bu tarihi sorumlulukta ben varsam olur, ben yoksam ne olursa olsun diyemez, bu kutlu davanın sorumluluğuna inan, bu yolda hiç bir menfaat düşünmeden bu güne kadar bizlerle dava arkadaşlığı yaparak gelen tüm Türkiye Sevdalılarını yeniden bir kez daha bu bayrak için, bu devlet için Tarihi şehit kanlarıyla yazılmış olan bu kutsal topraklar için, bu mücadelede yerlerini almalarını bekliyoruz. Ortak paydası Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası olan herkesi Milliyetçi Hareket çatısı altında bu kutlu mücadeleye liderin davetine icabet etmeye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HİÇ KİMSENİN BİR KENARDA DURMA LÜKSÜ YOKTUR

Yalçın, Hiç bir siyasi hedef ve proje Türk milletinin geleceğinden daha önemli olmadığını ve bunu  bilerek buna inanarak çalışılmasın gerektiğini söyledi.  Yalçın, “Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyen lider 31 Ekim tarihindeki güç birliği toplantısında da emir buyurdukları gibi Türkiye’nin uçurumun kenarında sürüklendiği ve devlet bekasının sorgulandığı siyasetteki vesayetin güya askerde olan İmralı canisine teslimine hazırlandığı dönemde, hiç kimsenin bir kenarda durma lüksü yoktur” dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET BAYRAĞI

ALTINDA TOPLANMAYA BEKLİYORUZ

Türkiye sevdasını ve milli heyecanı yüreklerinde bir bayrak gibi dalgalandıran bütün milliyetçileri bu mücadelede yerlerini almaya, Milliyetçi hareket bayrağı altında toplanmaya beklediklerini ifade eden Yalçın, “Geçmişte yaşananlar, yaşanmış ve geride kalmıştır. O dönemlerin kendi şartları içinde anlaşılması gereken gelişmeler sonucu yollarımız ayrılmış olabilir. Ancak bu vatan hepimizindir, bu kutsal dava hepimizindir. Aynı şerefli maziyi paylaşmak onuru duyduğumuz bütün dava arkadaşlarımı, bu nedenle bu gönül seferberliğine katılmaya davet ediyorum.Şimdi nerede olursa olsunlar, bu şerefli davanın samimiyet ve safiyetine bağlı olan, aynı idealler uğruna geçmişte birlikte çileli mücadele ve hizmetler verdiğimiz bütün dava ve ülküdaşlarımızı, Türk milletinin onurlu geleceğini hazırlamak misyonunda görev almaya davet ediyoruz” dedi.

BİRLEŞME GÜNÜ GELMİŞTİR

“Her düşünceyi aşarak bu çatı altında birleşmek günü gelmiştir” diyen Yalçın, “Hepinizi Milliyetçi Hareketin saflarında göreve davet ediyorum. Bu büyük davayı birlikte omuzlaya, bu mücadeleye güç katmaya çağırıyorum” dedi.

70 MİLYONUN OYUNA TALİP OLACAĞIZ

Türk Kadınlarının torunlarına yeniden bir tarih yazma günü geldiğini söyleyen Yalçın,

Lider Diyor ki ! 2023 ün Lider Türkiyesinin Mimarları Kadınlar olacaktır’’ bizler bunları bilerek sizlerden bu tarihi seçimde desteklerinizi bekliyor, yeni bir kurtuluş mucizesini sizlerin yapabileceğine inanarak sizlere başarılar diliyorum.Böyle bir ortamda yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili genel seçimleri Türk Milletinden alacağımız bu güçle;  Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli bey’in işaret buyurduğu gibi;Türkiye 2023 yılına kadar, küresel anlamda güç merkezi haline gelmiş bir ülke inşaat etmek istiyoruz, 24.-25.-26. Dönemleri kapsayan 3 dönem Milliyetçi Hareket İktidarına talibiz. Bu iktidarlarımızda;  2011-2015 yıllarını kapsayan birinci Milliyetçi Hareket iktidarı ‘’onarım ve toparlanma dönemi” 2015-2019 yıllarını kapsayan ikinci milliyetçi hareket iktidarı ‘’gelişme bütünleşme ve atılım dönemi ‘’ 2019 – 2023 dönemini ihtiva eden üçüncü milliyetçi hareket iktidarı ‘’bölgesinde ve küresel planda güç merkezi lider ülke Türkiye ye’’ ulaşma dönemi olarak tamamlanacak olan en az üç dönem iktidara talibiz. Bunun mücadelesini vereceğiz, bunu gerçekleştirmek için 70 milyonun oyuna talip olacağız” dedi.

İKTİDAR OLMAYI İSTİYORUZ

Siyasi parti olarak iktidar olmak istediklerini dile getiren Yalçın,  42 yıldan beri mücadele eden bu kadar haklı çıkan bu kadar hakkı olan ve bir o kadar da hakkı yenen bu hareketi iktidara taşımak istediklerini belirtti.

BİZ SOKAĞIN HER İKİ CENAHINDAN DA OY İSTEYECEĞİZ

Tek başına iktidar olmak için 16 milyon oya ihtiyacı olduklarını kaydeden Yalçın, “ İktidara oy çokluğu ile gidilecekse 70 milyonun oyuna talip olacağız. 70 milyonun hepsi ülkücü doğmamıştır. Dolayısıyla MHP’li de değildir. Sadece Milliyetçi, ülkücülerden oy alacağız demek, kendimizi kandırmaktır. Bunun tersini düşünenler var. Onlar zaten partide ülkücü de kalmadı diyor. Bunlara kulak asmayacağız, biz sokağın her iki cenahından da oy isteyeceğiz. Oy verirken hiç bir ayrım yok ki, oylar ayrı ayrı sayılsın, herkesin oyuna ihtiyacımız var. 18 yaşına gelen herkes oy verme hakkına sahipse biz sadece ülkücü oylara talip olamayız. Bunların oyunu alamazsak, 16 milyon oyu nereden bulup iktidar olacağız. Bütün herkesin oyunu alarak, Milliyetçi irade ile milli iradeyi buluşturup, milli iradeyi milliyetçi irade haline getireceğiz. Ama bu olmuyor diyerek de çekirdek kadroyu bozup diğerleriyle birleşirsek ülkücülükte kalmaz adamcılık dönemi başlar. O da kozmopolit bir dönemdir bizimde orada işimiz olmaz. Bunları bilerek bunlara inanarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Hiç bir başarının tesadüf olmadığını ve siyasetin  sosyal bir olgu olduğunu ifade eden Yalçın sözlerine şöyle devam etti: Toplumun beklentilerini, tolumun umutlarını korkularını karşılamak için yapılan çok önemli bir olgudur. Sosyal olayları planlamak zordur ama seçim stratejisi, seçim propaganda stratejisi, seçim organizasyonu bir  mühendislik projesidir. Yani matematiksel bir hadisedir. Tek başına iktidar olmamız için biz Isparta’da yaklaşık kullanılacak 240.000 oyun en az yarısına yani 120.000 ni almamız gerekir. Bu da 1100 sandıkta kullanılacaktır. Yani 1100 sandığa sahip çıkacak ve bu sandıklarda kullanılacak olan oyları takip edeceğiz. İşte o zaman tek başına iktidar oluruz. Bunu önce bizler inanacağız ki sonra millet de bize inansın, unutmayınız ki zafer inananlarındır. Ülke uçurumun kenarından sürüklenirken ülkücüler spor olsun diye bile birbirleriyle güreş tutacak kadar vatan millet sevgisinden mahrum insanlar değildirler. Bu hareketin hukukunu lider tayin eder.Herkes kafasına göre davranamaz, bu partide disiplin herkesten önemlidir. Hiç kimse partiden üstün olamaz, hiç kimse kendisini hareketin üstünde göremez. Bundan dolayı herkesin yapması gereken şey Liderin gösterdiği hedef için çalışmaktır. Ülkücüler arasında kan davası olmaz, kavga edilen yere misafir gelmez.  Yutkunacaksınız yola devam edeceksiniz. Bizler böyle düşünürken dün Türkeşsiz Türk Milliyetçiliği deyip, bize saldıranlar bugünde aynı oyunun bir başka sahnesi Devlet Bahçelisiz MHP senaryoları ile oynanmak istenmektedir. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. El evine sığınıp baba evini taşlamak isteyenlere ülkücülüğü teslim etmeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde karşımıza menfaatlerini korumak ve kollama noktasında göstermiş olduğu hassasiyet tüm ilkelerini ayaklar altına alacak kadar ileriye giden, AKP beslemeleri, bir takım oyunlarla bizlerin karşısına, bir yerlerden ruhsat alarak onlarla birlikte olmanın hizmet bedelini ödemek için karşımıza çıkabilirler. Bu AKP markalı fitneye fırsat vermeyeceğiz. Bizler bu milletin sıkıntılarını biliyoruz, ve bizlere habur rezaletini yaşatanlardan hesap sormak istiyoruz. Terörle müzakere dönemini bitirip, terörle mücadele edip terörün kökünü kazımak istiyoruz. Çok hassas bir dönemden geçmekteyiz, çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Bazen sözümüzün doğruluğu üslubumuzun sertliği arasında kayboluyor. Kendi doğrularımızı başkalarının yanlışları üzerinden kurmayacağız.Bütün Türkiye’de olduğu gibi Isparta’mızda da sizin içinizden gelen sizlerle birlikte bütün sıkıntıları yaşayan, 2023 ün lider ülke Türkiye mücadelesinde; Sayın Genel Başkanımızın çağrısına uyup bende varım diye, ülkücü gelenekten gelen bulundukları görevlerde önemli hizmetlerde bulunmuş, önemli makamlara gelmiş, gelenekle güçlü bir bağı olan, 12 tane birbirinden kıymetli aday adaylarımıza sizlerin huzurunda başarılar diliyor, bu mücadelede onlarla birlikte sonuna kadar destek olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Yine Milliyetçi Hareket Partisi Isparta İl Başkanı olarak sayın genel Başkan Yardımcımızın müsaadeleri ile bir görevimi daha yerine getirmek istiyorum.29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinin üzerinden iki yıl geçti, bu seçimlerde bizleri yalnız bırakmayan, bizleri destekleyen, herkese teşekkür ediyorum.  Seçimi kazanarak, önemli bir zafere imza atan Belediye başkanlarımıza İl genel meclisi üyelerimize belediye meclisi üyelerimize , bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, kendilerine bundan sonraki dönemde de başarılar diliyorum.Bu toplantının hazırlanmasında emeği geçen bütün herkese, buraya gelerek bizleri şereflendiren siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum,

Bu süreçte bizlere her türlü desteği veren, aziz dostum 17 yıldan beri birlikte görev yaptığımız dava arkadaşım Isparta Ülkü Ocakları başkanımız Sayın Aziz Şencan’a sizlerin huzurunda şahsım ve teşkilatlarım adına teşekkür ediyor. Bundan sonraki süreçte de kendilerine başarılar diliyorum. Bundan 42 yıl önce adana da soğuk bir kış gününde 8-9 Şubat 2011 günü Rahmetli Başbuğumuz ve arkadaşlarının kendi aralarında toplanarak çıktıkları bu yol, bugünlere kolay gelmemiştir. “Türk Milliyetçileri, mağdur olmuştur, sıkıntıya düşmüştür. Ama hiçbir zaman mağlûp olmamıştır.”Bu dava vatan sevgisinin sınavını şahadet, mahkûmiyet, mağduriyet olarak karşılığını verebilmiş bu değerler uğrunda da ölümü göze alabileceğini ispat etmiştir.

Şimdi sizlerin karşısında, bu muhteşem yüreklerin toplandığı salonda sizlerin huzuruna çıkmışlardır, bu vesile ile tekrar kendilerine başarılar dilerken kendilerinden;04 Ocak 1968 Ankara’da iftardan sonra silahla vurulan ilk şehidimiz Osmaniyeli Ruhi Kılıçkıran’ın

21 Mart 1970 ‘de arkadaşlarına yiyecek götürürken şehit edilen İstanbullu Süleyman Özmen’in , 23 Kasım 1970’ de Ciğerleri pompayla şişirilip işkenceyle şehit edilen Zileli Dursun Önkuzu’nun 15 Ocak 1979’da Trabzon’da şehit edilen Ispartalı Raşit Gündüz’ün

Aramızdan ayrıları 14 yıl geçen ama acılarını anılarını hala yüreklerimizde yaşattığımız rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş in Adını anamadığımız 5000 den fazla şehidimiz manevi huzurlarında onlara sormak ve hep birlikte evet cevabı duymak istiyorum, Bugün burada hepinizin ortaya koyduğu birlik beraberliğe, Milletvekili listeleri belirlendikten sonra, sıralama nasıl olursa olsun listede kim olursa olsun, son güne kadar 12 Haziran’a kadar birinci sıradaki adaydan daha çok çalışarak bu mücadele içinde olacağınıza söz veriyormusunuz.

Allah sizlerden razı olsun bizlerde sizlere sonuna kadar destek olduğumuzu belirtiyor. Yolunuz bahtınız açık olsun diyor, hepinizi yüce Allah emanet ediyorum”.

Son olarak konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata ise, ziyaretimizin böyle bir geceye denk gelmesinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum diyerek, iftiharla izlediğim bir tablo oldu dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Kutluata, çok önemli bir süreçten geçildiğini dikkat çekerek, “2002’den bu yana iyi idare edilmeyen bir Türkiye’de her an erken seçim olacakmış gibi bütün hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

MHP’nin kadrolarının her an seçime hazır olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Kutluata, bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kadrolarımız hazırdır diye konuştu.

Kutluata konuşmasına ise şöyle devam etti; “MHP olarak 2007’den buyana iyi idare edilmeyen Türkiye’nin bu iktidarla 4 yıla daha kaldıramayacağını söylemeye geldik. MHP seçim alanlarına indiği anda bütün hazırlıklarını tamamlamış iktidarı bekliyordu. MHP 24. dönem milletvekilliğine yetki verecek çoğunluğu sağlama noktasına getirdi. MHP bu günlere çınar gibi santim santim büyüyerek geldi. Bu da MHP’nin iktidar adayı haline gelmesi durumudur. Bu yüzden MHP Türkiye’nin içinde bulunduğu zorluklardan doğaca rüzgarı da arkasına aldığı zaman iktidar olacaktır. Bunu bugüne kadar katıldığımız ortamlarda gördük. Şuanda ortada iktidarın sadece basın gücüyle kendini alternatif olarak gösterme çalışmaktan başka bir şey değildir. Bu güç iktidarın kirli yüzünü gizlemek için kullanılıyor. 8,5 yıl Türkiye’yi her şeyiyle bir uçurumun eşiğine getirmiş olan bir iktidar sadece günahlarını gizlemekle meşgul. MHP bu dönem sahaya beraberlik için değil galibiyet için çıkacak. MHP’nin bu döneminde MHP’nin yanında durmaya takati yetmeyecek varsa istifa etsin MHP’nin rüzgarını da kesmesin. 12 Haziran’dan sonra MHP’de toplumun bütün kesimlerinin uzlaşacağı bir anayasa yapacak. Türkiye’nin bugünlerini gören halk yarınların tek garantisi olarak MHP’yi alternatif görmekte. Toplumun % 60’ borçlu. MHP ekonomi konusunda nasıl tavır alacağını 13 başlık altında 100 madde de sıraladı” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından 24. Dönem Milletvekili Aday Adayları tanıtım programına geçildi. Başkal konseri ile Milletvekili Aday Adayı tanıtım şöleni sona erdi.