«Zalimce iftiralar attılar. 11 ayrı suç kurguladılar. Ama Allah’a şükür ki tamamından; hem Yargıtay hem Danıştay hem de Sayıştay’dan aklandım. Toz zerreciği kadar leke yok.»

Vali iken kız çocuklarının eğitimi için yaptığı mücadele ışığında kendisine verilen 100 Bin Dolar ödül ile okul yaptırarak Türkiye’nin kalbini fetheden MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, şimdi de Parlamento yolunda. Isparta’ya hizmet etmek istiyor.

Kafama kurşun sıksalar sanki daha iyi olacaktı: «Zalimce iftiralar attılar. 11 ayrı suç kurguladılar. Ama Allah’a şükür ki tamamından; hem Yargıtay hem Danıştay hem de Sayıştay’dan aklandım. Toz zerreciği kadar leke yok.»

‘KÜRT SORUNU YOKTUR’ SÖZÜNÜ BEN SÖYLEDİM: «Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile sorunum yoktu. Ona «Kürt sorunu yoktur. Kürtlerin sorunu vardır» sözünü ben söyledim. Yine «Hesaplaşmayalım. Helalleşelim» sözünü Cumhurbaşkanı’na bir sohbette ben söyledim.»

HORMONLU GÜÇ YARATILDI: «Basın’da, Yargı’da, Emniyet’te bir güç vardı. Onlara hormon verildi. Hormon verenleri de herkes biliyor. Kripto ekibi oluşturuldu. Hormonlu güç felâket tuzaklar kurdu. Kumpas yaptı. O kumpasa uğrayanlardan biri de benim.»

HER HANGİ BİR VALİ DEĞİLİM: «Cumhurbaşkanı beni severdi. Siyasi görüşümü de bilirdi. (‘Sen özenle, güvenle çalış. Ben seni biliyor, sana güveniyorum’) derdi. 15 yıllık Valiyim. Hiçbir zaman ‘herhangi bir Vali’ olmadım. Şu an kişi, kurum, kavramlar yıpratıldı. Cumhuriyet kazanımları eriyor. Onun için bu kutsal göreve koştum.»

Hormonlu bir güç yaratıldı ‘Kripto Ekibi’ kuruldu

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı, eski Merkez Valisi Nuri Okutan, ‘Emniyet ve Yargı’daki güce hormon verildiğini; ‘Kripto Ekibi’ kurulduğunu söyledi: «Korkunç kumpas kurdular. Kumpas kurulanlardan biri de benim. Zalimce iftiralarda bulundular. 11 ayrı dava açıldı hakkımda. Allah’a şükür, toz zerreciği dâhi leke yok. Yargıtay’da, Danıştay’da, Sayıştay’da aklandım.»

HORMONU VERENLER BELLİ. BU HERKES BİLİYOR ARTIK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Nuri Okutan, o gücü hormon verenlerin; ‘Kripto Ekibi’ oluşmasına göz yumanların belli olduğunu kaydetti: «Bunu açıkça söylemeye dâhi gerek yok. Bu güce kimin hormon verdiği ayan beyan ortada… Şimdi hesaplaşıyorlar. Ama Türkiye’de kişi, kurum, kavramlar ve Cumhuriyet yıpranıyor.»

KURŞUN ATIP VURSALAR DAHA İYİ

Bir Vali’nin ‘Merkez’e alınmasının ‘Devlet Aklı’nın bir devresi olduğunu kaydeden Okutan şöyle dedi: «Ama bir yöntemi vardır. Ben elbette hayat boyu görevde kalamam. Ama kumpas ile iftira ile operasyon ile bu eylemi yaparsan olmaz. Bu zalimce iftiralara uğrayacağıma bana kurşun sıkıp vursalar daha iyi idi. İntikam hırsı ile değil topluma fayda aşkı ile Parlamento’ya gitmek istiyorum.»

‘Kürt sorunu yoktur’ sözünü Cumhurbaşkanı’na ben söyledim

2002- 2011 Dönemi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Hükümetleri ile Siirt, Sakarya, Trabzon, Urfa Valisi olarak çalışan MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, Habur olayından sonra Devlet’in rota değiştirmesini sağladığını anlattı.

HESAPLAŞMAYALIM HELALLELEŞELİM

«Hesaplaşmayalım. Helalleşelim» sözünü ben kullandım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan o dönem Başbakan idi. Bir sohbette bu sözü yüzüne ben söyledim. Yine «Kürt sorunu yoktur. Kürtlerin sorunu vardır» sözünü Sayın Cumhurbaşkanı’na ben söylemiştim.

HRANK DİNK SUİKASTI ŞİMDİ DOĞRU ARAŞTIRILIYOR

«Ben, taaa o tarihte Hrant Dink soruşturmasının doğru yapılmadığını söylemiştim. Beni (‘- Derin Devlet/ Jandarma tarafı’) iftirası ile yok ettiler. Bugün o soruşturma benim dediğim boyuta geldi. Şimdi yapılanları ben olay zamanı önermiştim.

ÇÖZÜM SÜRECİNE ORTAK ETMEDİLER

«Çözüm Süreci’nde çok büyük bir fırsat kaçırıldı: Eğer Hükümet, sürece CHP ve MHP’yi de dâhil etseydi, çok sağlıklı bir şekilde olurdu. Başarıyı paylaşmamaya çalışıyorsan; iktidarsın. O başarı gene senin olurdu.»

Akdeniz