Akdeniz Gazetesi Sahibi İsmail Rüştü Çelik'in Başkanlık yönetimi ve meclis üyelerine gönderdiği Ticaret ve Kültür Merkezi'ndeki 105.48 milyon TL'lik kaybı hatırlatan ve gereğinin yapılmasını talep eden mektup gündeme bomba gibi düştü.

Meclis Başkan Vekili, eski MHP'li Bağımsız Belediye Meclis (İyesi Seyfettin Kalem, kendisine de ulaşan mektup ve Bilirkişi Heyet Raporu sonrasında sessizliğini bozdu. Akdeniz'e konuşan Kalem, "hesap sormaya gelmiştik. Ama verdiğimiz sözlerin altında ezildik. Hesap sorulur duruma düştük" dedi.

SÜRECİ TAKİP EDECEĞİM
Akdeniz Gazetesi Sahibi İsmail Rüştü Çelik'in Belediye Başkanı, başkan yardımcıları ve meclis üyelerine gönderdiği Ticaret ve Kültür Merkezi Bilirkişi Heyet Raporu'nun kendisine de ulaştığını belirten Seyfettin Kalem, İsparta Belediyesi'nin zararının giderilmesi gerektiğini söyledi. Kalem, "İsmail Rüştü Çelik beye hak vermemek mümkün değil.

Çünkü biz Yusuf Ziya Günaydın'ın arkasındaki meclis üyesi adayları olarak seçim meydanlannda Başkanın tabiriyle katrilyonlarca değeri olan bir meydandan 43 dükkanla anlaşmış olarak çıktık. Ve 8 ay önce meclisimizde trafo yerleriyle alakalı gündem maddesinde şahsım olarak belediye başkanına böyle bir raporun olduğunu 105 trilyon müteahhide rant sağlandığını sorduğumda 'şu an elimize böyle bir/şey geçmedi.

Elimize geçerse gereğini yaparız' dediği meclis kayıtlarında var. Meclis üyeleri ve basın bu duruma şahit oldu. Şu ana kadar makamın elinde böyle bir belge olmadığına dair açıklamalar üzerine İsmail beyin göndermiş olduğu belgeden sonra makamın hangi tutum içerisinde olacağını meclis üyesi ve ilerde taraf olacağım konum olarak meclis başkan vekili olarak süreci takip ediyorum' diye konuştu.

HESAP SORMAYA GELDİK HESAP SORULAN YER OLDUK
İsparta Belediyesi yönetimi ve meclisinin 29 Mart 2009 seçimlerinde halka hesap sorma vaadinde bulunduğunu hatırlatan Kalem, şöyle konuştu:
"Bizler seçim meydanlarında söylemiş olduğumuz 'hesap soracağız, hesap sormaya geliyoruz. Halkın hakkını almaya geliyoruz'sözlerimizin altında ezildik. Örnek verecek olursak. 'Günaydın Ispartam, Günaydın geliyor, paralı otopark kalkıyor' diye halkımıza söz vermiştik.

Otopark kalktı mı, aksine tekrar ihaleye çıkıldı. 'Günaydın Ispartam Belediye'de sorma ver parası kaldırılıyor. Kanunu hakkı olan belediyeden hiçbir talep görmeden işleri yapılacak' demiştik. Yapıldı mı? Hayır. 'Günaydın Ispartam, Günaydın geliyor satılan veya birilerine kıyak çekilen tapulan geri alınacak' demiştik. Açılmış bir dava var mı? Yok. Gülmega AVM satıldığı fiyatın değerinde kiraya verildi. Hani geri alınacaktı. Hiçbir girişim yok. 'Çarşamba Pazarı'nda katrilyonlarca liralık kaybı geri alacağız' dedik, 43 dükkan adı altında meydanın çevrilerek belediyeye verildiği bir anlaşma önümüze konuyor.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Şehrin imari bir kimliği olacak, herkese eşit imari uygulama sözü vermiştik. 'Şehrimizi taşlaştırmayacagız, yeşil bir İsparta olacak demiştik' Oldu mu? Her yer taşlaşıyor, Jkatlaşıyor. Ve daha bunlar gibi dayamayacağım birçok konu gündeme getirdiğim için şahsım 2 kez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Kurucusu olduğum AK Part'nin şahsi değil, halkın menfaatini korumak adına o günkü belediye başkan" Balamanla hem hukuki hem siyasi mücadeleyi başka bir partide sürdürmek için 9 kez .disipline sevk edildikten sonra istifa etmiştim. Geldiğim yerde de aynı muameleleri görünce istifa tercihini kullandım.

SEYFETTİN KALEM OLSAYDİ HESAP SORARDI

Arkamdan birçok dedikodular, [iftiralar atıldı. Hep sustum. Tabi iki bunlara söylenecek bir I sözüm, cevabım vardı. Ama I ha tın sayılır arkadaşlarımın isteği üzerine bugüne kadar ! sustum. 'Makam istedi' dediler, ben iktidar partisinde makamları kabul etmedim ki, | burada makam isteyeyim. Bizim I tek derdimiz vardı, söylediğimiz konularla ilgili müdahalede bulunmak için yetki istedik. Arkadaşlar şu anda benim o makamlara getirilmemin haklılığını bana gösterdiler.

Çünkü Seyfettin Kalem olsaydı hesaplan sorar, bugün hesap sorulacak hale düşmezdik. Benim siyası yaşamımda şahsi hiçbir talebim olmadı. Tek amacım vardı aşığı olduğum İsparta'ya ve Ispartalılara iyi bir yaşam, iyi bir gelecek sağlayabilmek adına duvara küçük bir taş koymaktı/Elbette elimizdeki değerler kaybolduktan sonra insanoğlu değerini anlıyor. Kalpler kırıldıktan sonra eskisi gibi olmuyor.

Bugünlük bu kadar konuşacağım. İlerleyen gün ve aylarda Isparta halkı Seyfettin Kalemin onlar için hiçbir fedakârlıktan vazgeçmeyeceğini anlayacaktır. 'Yapacağız* diye vaatlerde bulunduğumuz konular hakkında diğer meclis üyesi arkadaşlanmı bilmiyorum ama şahsım adına bu konularda zarar gören tüm İsparta halkından özür diliyorum."