Isparta’da kalite ve güvenin tek adresi olan Atabey Belediyesine ait Ertokuş Hazır Beton Santralinde son teknoloji ile hazır beton üretimine devam ediliyor.
Isparta’da, TOKİ sosyal konut projesi ve konut faizlerindeki düşüşe bağlı olarak inşaat ve beton sektörü 2020 yılından umutlu.
HAZIR BETON SEKTÖRÜ 2020 YILINDAN UMUTLU
Konuyu değerlendiren Ertokuş Hazır Beton İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, 2020 yılından umutlu olduklarını söyledi. 
Konut faizlerindeki düşüş ve yapılacak olan TOKİ konutlarının inşaat ve hazır beton sektörüne canlılık getireceğini ifade eden Başkan Atasoy; “2019 yılı küresel ekonomik krizlere bağlı olarak her alanda sıkıntılı geçti. Buna bağlı olarak inşaat sektöründeki daralma en çok hazır beton santrallerini olumsuz etkiledi. Hazır beton sektöründe yaşanan ekonomik krize bağlı olarak bölgemizde bir santral üretimini tamamen durdururken, bazı firmalarda işçi çıkartarak küçülmeye gittiler. Biz Ertokuş Hazır Beton olarak mevcut kadromuzu koruyarak yolumuza devam ettik. Hiçbir işçimizi, çalışanımızı mağdur etmedik. Tüm ticari riskleri göz önüne alarak yolumuza istikrarlı bir şekilde devam ettik” diye konuştu.

TOKİ İNŞAAT SEKTÖRÜNE CANLILIK GETİRECEK
Hazır beton sektörü olarak 2020 yılının 2019 yılından daha iyi geçeceğine inandıklarını ifade eden Başkan Atasoy; “2020 yılında Isparta merkezde ve ilçelerde TOKİ konutları yapılacak. Bu inşaat ve hazır beton sektörü açısından iyi sonuçlara vesile olacaktır. Bir canlılık yaratacaktır. Bununla beraber konut faizlerindeki indirime bağlı olarak müteahhit firmalarının uyguladığı büyük konut projeleri yeniden başlayacaktır. Müteahhit firmalarından bu yönde açıklamalar var. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda 2020 yılında Isparta ekonomisinde inşaat sektörüne bağlı olarak bir canlanma olacaktır” diye konuştu.
ERTOKUŞ HAZIR BETON GÜVEN VEREN BİR KURULUŞ
Ertokuş Hazır Beton olarak yıllardır Isparta halkına yüksek kalitede hizmet sunduklarına dikkat çeken Başkan Atasoy; “Biz hazır beton sektöründe güven duyulan, yüksek kalitede hizmet sunan bir firmayız. Bu anlayışla söz verilen yerde ve saatte kesintisiz beton döküm hizmeti veriyoruz. Burada en dikkat edilmesi gereken husus beton dökümünün zamanında ve kesintisiz olmasıdır. Bu kapsamda kesintisiz beton dökümü konusunda titiz davranıyoruz” dedi.
ŞEHİR HASTANESİNİN BETON İHTİYACI ERTOKUŞ BETON TARAFINDAN KARŞILANDI
Isparta tarihinin en büyük projesi olan Şehir Hastanesi’nin hazır beton ihtiyacını Ertokuş Beton olarak karşıladıklarını belirten Başkan Atasoy; “Isparta Şehir Hastanesi’nin inşaat döneminde 24 saat kesintisiz hazır beton arzımız oldu. 18 ayda 200 bin metreküp hazır beton istenen saat ve yerde kesintisiz olarak kalite standartlarının üzerinde yerine getirildi. Bu hizmet karşılığında müteahhit ve müşteri tarafından yüksek bir memnuniyet ifade edilmiştir” dedi.
SAATTE 200 METREKÜP HAZIR BETON ÜRETİLİYOR
Teknik konular hakkında bilgi veren Ertokuş Hazır Beton Genel Müdürü Serdar Pehlivan ise; “Ertokuş Hazır Beton bünyesinde 2 adet santralimiz ile saatte 200 metreküp hazır beton üretiyoruz. Betonun hammaddesi olan agregayı Kuleönünde bulunan kendimize ait kırma-eleme tesislerinde üretiyoruz.  Saatte 400 ton üretim kapasitesine sahip tesisimizde son teknolojiyle üretim yapılmaktadır. 
5 adet beton pompası ve 13 adet trans mikser ile hizmetimiz kesintisiz olarak verilen yerde ve saatte söz verildiği şekilde yerine getirilmektedir” dedi./İbrahim Demirayak