Çeşitli tarihlerde sahte para konularında yapılan şikayetler doğrultusunda hareke geçen ekipler, olayın failini belirlemek için yürüttüğü çalışmada M.B isimli şahsı iş üzerindeyken yakaladı.

Semt pazarları, fırınlar ve lokantalardan alışveriş yaparak sahte 50 veya 100 TL para veren şahsın yakalanması için yapılan çalışmalarda, sahte para ile dolandırılan işyerlerinin güvenlik kameralarında yapılman incelemeler sonucu şahsın eşkali tespit edildi.

Eşkal tespiti sonrasında şahsın yakalanması için yürütülen çalışmalar neticesinde, Yeni Köy Garajı civarında benzer eşkale sahip bir kişinin görülmesi üzerine emniyet ekipleri şahsı takip etmeye başladı.

Şahsın bir lokantaya girdiğini gören ekipler, şahıs çıktıktan sonra lokanta sahibinden şahsın bıraktığı parayı göstermesi istendi. İncelenilen paranın sahte olduğunu anlayan sivil ekipler, şahsı tekrar takibe aldı.

Karaağaç Mahallesinde semt pazarına giren şahıs takip edildiğini anlayınca kaçmaya başladı. Kısa bir kovalamacanın ardından yakalanan şahsın kimlik kontrolü yapıldı. Yapılan kimlik kontrolünde yakalanan şahsın M.B isimli şahıs olduğu anlaşıldı. Yapılan üst aramasında cebinde bir miktar 50 ve 100 TL sahte para ele geçirildi.

Yapılan soruşturma kapsamında daha önce sahte para verilerek dolandırılan işyeri sahiplerine yakalanan şahsın eşkali gösterildi. İşyeri sahiplerinin sahte para veren şahsın gösterilen kişi olduğunu tespit ettiler. Şahıs gerekli işlemlerin yapılması için adli mercilere sevk edildi.