Isparta Valiliği'nin yeni genelgesiyle, kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonları, kuyumcular, döviz büroları, organize sanayi siteleri, küçük sanayi siteleri, tahsilat büroları ve şubelerine ve ekonomik değere haiz işyerlerine de aynı zorunluluk getirildi.
 
Isparta Valisi Memduh Oğuz imzasıyla daha önce yayınlanan genelgeyle, 2011 aralık ayında işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre açılarak faaliyette bulunan umuma açık kahvehane, kıraathane, play station ve oyun salonu internet kafe, bar, birahane, disko, diskotek, gazino, istirahat ve eğlence yerlerine güvenlik sistemi kurma zorunluluğu getirilmişti.
 
Alınan kararla ilde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenen suçların aydınlatılması amaçlanıyor. Genelgede, devletin suçu önlemede alacağı tedbirlerin yanında, vatandaşların da kendi can ve mal emniyetini sağlayacak tedbirlerin alınmasında işbirliği yapmasının, güvenlik hizmetlerine katkı sağlayacağı vurgusu yapılarak suçun oluşmasının engellenmesi için güvenlik kameralarının en etkili ve caydırıcı yöntemlerden biri olduğuna işaret edildi. Güvenlik kuvvetlerinin, suç soruşturmalarında sonuca gitmesinde etkili olan birinci ve en önemli unsurun vatandaşlardan elde ettiği bilgiler olduğu belirtilen genelgede şöyle denildi: "Vatandaşların desteğinden yoksun bir şekilde çalışan güvenlik kuvvetlerinin suçlular üzerinde etkili olması ve kendini kabul ettirmesi çok zordur. Vatandaşın huzuru için çalışan güvenlik kuvvetlerinin suçlularla mücadelede vatandaşla işbirliğinin şart olduğu gerçeğinden hareketle, suçluların, karıştıkları asayişe müessir olayların, güvenlik kamerası kayıtlarının yardımıyla tespiti, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanmasında büyük önem arz etmektedir."
 
Genelgede güvenlik kamerası kurulmasına ilişkin esaslar belirlendi. Buna göre, işyeri sahipleri iki ay içerisinde belirtilen nitelikte güvenlik kamerası takmakla yükümlü olacak. İç ve dış mekanlarda bulunan kameraların görüş alanı işyerinin tamamını kapsayacak ve 7 gün 24 saat kesintisiz kayıt yapacak şekilde olacak. Kameralar ışık miktarının yeterli olmadığı durumlarda siyah beyaz kayıt yapabilme özelliğine de sahip olmak zorunda. Yürütülen tahkikatlarla ilgili olayın aydınlatılmasına yardımcı olunabilmesi için talep edilmesi halinde kamera görüntülerinin kolluk kuvvetlerine verilmesi zorunlu.
 
Yapılacak kontrollerde güvenlik kameralarının belirtilen sürede kurulmaması, fonksiyonel halde olmaması veya karar hükümlerine aykırı davranılması durumunda İl İdaresi Kanunu'nun 66.maddesi ve Kabahatler Kanunu'nun 32.Maddesi gereğince cezai işlem uygulanacak.