Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Torba Yasası kapsamında kamu borçlarının yapılandırılması ile ilgili Isparta'da bugüne kadar 4 bin borçlunun bu fırsattan yararlandığını ve 36 milyon TL alacağın ancak yüzde 30'unun yapılandırma kapsamına alınabildiğini kaydetti.

Göçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Torba Yasası kapsamında vatandaşların emlak, çevre, temizlik vergilerinden dolayı belediyeye olan borçlarının yeniden yapılandırma süresinin 31 Mayıs'ta sona ereceğini belirtti. Bugüne kadar bu yasadan beklenen kadar vatandaşın yararlanamadığını söyleyen Göçer, ''36 milyon TL alacağın ancak yüzde 30'u yapılandırma kapsamına alınabildi. Oysaki hedefimiz yüzde 50'ye ulaşmaktı'' diye konuştu.

Borçluların bir kısmıyla belediyenin mahkemelik olduğunu ve bundan dolayı yapılandırma imkanından faydalanamadıklarını belirten Göçer, 31 Mayıs tarihinden sonra da yeniden yapılandırma fırsatından yararlanmayan borçlularla ilgili tahsil sürecinin başlayacağını bildirdi.
Ayrıca Göçer, belediyenin kamu borçlarını da yeniden yapılandırdıklarını kaydederek, 75 milyon TL'lik borcun yeniden yapılandırma kapsamına alındığını belirtti.

31 Mayıs tarihinden sonra borçların taksitler halinde ödenmeye başlanacağını ifade eden Göçer, ''Maliye'ye 24 milyon, TEDAŞ'a 24 milyon, SGK'ya 27 milyon TL borç yapılandırma kapsamına alındı. 6 yıl sonunda bu borç ödenmiş olacak. Belediye aylık ortalama 1 milyon 300 bin TL'lik kamu borcunu ödeyecek'' dedi.