Samimi bir ortamda başalayıp devam eden ziyarette kent konseyi başkanı Prof.Dr Mahmut Bülbül; " Öncelikle Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Hüseyin Yavuz beyin nezlinde tüm sağlık çalışanlarımıza başarılar dilerim.

Kent Konseyi ilimizin en geniş tabanlı gönüllülük esasına göre çalışan ve tamamen kamu yararı gözeterek toplumun sorunlarının çözüme kavuşması için çalışmalar yapan bir sivil toplum örgütüdür. yürütme kurulu, meclisimiz ve çalışma guruplarımız ile birlikte sehrimizde oluşan ve gelecekte olabilecek sorunları çnceden tesbitini yaparak ilgili makama bildirerek tedbir alınması amacı ile çalışmalar yapıyoruz. son yıllarda Ülkemizin en büyük sorunlarından olan yasaklı madde kullanımının gençliğimize ve geleceğimize olumsuz etkileri olacağını biliyoruz toplumun ortak yarası olan yasaklı madde kullanımı sonucunda zor durumda olan gençlerimizin tedavisinde ve kontrol edilerek rehabilitasyonlarının yapılmasıyla ilgili çalışmalar yapmaktayız.

İlimizde bulunan Hasataneler bağımlı olan geleceğimizin teminatı olan gençlerimize nasıl yardımcı olabilir. toplumun ortak yarası olan bu sorunu nasıl yok edebiliriz. Toplumsal sorunlarımız ile ilgili Yasaklı madde kullanımı ile mücadele ile mücadele çalışma gurubu başkanımız ibrahim Uzunköprü guruplarında yapılan çalışmalar hakkında bizlere detaylı bilgi verebilir. Önümüzdeki günlerde aktif olarak hemşehrilerimize hizmet verecek olan Şehir hastanesi hakkında bizlere bilgi aktarabilirmisiniz. dedi Yasaklı madde kullanımı ile Mücadele Çalışma gurubu başkanı İbrahim Uzunköprü yaptığı açıklamada; Biz UMUDER dernek olarak yaptımız çalışmalar sonucunda şu ana kadar 47 çocuğumuzu kendi gayretlerimizle madde kullanımından kurtardık faka bunların bir kısmı çevre etkisi ile geri döndü. Tabi madde kullanımı sonucunda bırakan arkadaşlarda oluşan yan etkilerinden dolayı daha farklı sağlık sorunları meydana gelmektedir pek çok arkadaşlarımızın da sağlık güvenceleri olmamasından dolayı sıkıntılar yaşamaktayız.

Bırakan arkadaşlarımıza bu konuda nasıl yardımcı olabiliriz?. Şartlar ne olursa olsun bizler kent konseyi ile birlikte yasaklı madde ile mücadelemiz devam edecektir. dedi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin Yavuz Yaptığı açıklamada; Öncelikle toplumsal sorunları dile getirerek yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Toplumun hassa konularını ele aldığınız için kamu yararına çalışmalar yaptığınız takdire şayendir sizleri tekrar tebrik ederek takdirle karşılıyorum, Kamu hastaneleri olarak Şehir hastanedeki hizmetlerimiz daha üst seviyelerde olacaktır. satnadartlarımız dahada yukarıda olacaktır. Şubat ayı içerisinde bir aksilik olmaz ise şubat ayı içerisinde yeni şehir hastanemize taşınarak halkımıza daha iyi hizmet verecek duruma geleceğiz. Hastanemiz adeta beş yıldızlı bir otel gibi olacak şekilde donatıldı. Halkımıza her konuda en üst seviyede sağlık hizmeti vereceğiz. Kent konseyi olarak belirtmiş olduğunuz konularla hastanemizde yataklı tedavimiz olmadığı için ayakta tedavi tahlil hizmetleri vermekteyiz. Yataklı tedavi verebilmemiz için bakanlım izni gerekmektedir. konu ile ilgili zaman içerisinde girşimlerimiz olacaktır..

Elimizdeki imkamlarla gelen hastalarımıza gizlilik esasına uyularak en hızlı bir şeklide ayakta tedavilerine yarıdmcı olmaya çalışacağız. ülkemizde yaşanan yasaklı madde soruınunu hepimizn sorunu olarak görüyoruz. kamu hastaneleri olarak her zaman sizlerle ortak çalışmlar yapmaya hazırız. dedi.

Samimi ve hoş sohbet havasında geçen ziyarette karşılıklı başarılar dilenerek ziyaret sona ermiştir.